Met de leaseauto op vakantie naar Turkije of Marokko

2 juli 2015
Met de leaseauto op vakantie naar Turkije of Marokko

Gaat u met een leaseauto van WagenPlan naar Turkije of Marokko? Dan heeft u een zgn. buitenlandverklaring nodig. In deze verklaring staat dat u als bestuurder van de WagenPlan auto gemachtigd bent om met de auto te rijden.

Een dergelijke buitenlandverklaring kunnen wij voor u aanvragen. Echter is deze niet meteen rechtsgeldig. Hiervoor moet u nog een aantal stappen doorlopen. Hieronder zijn de vervolgstappen per land beschreven.

Legalisering buitenlandverklaring Turkije

Op aanvraag regelen wij voor u een buitenlandverklaring met verificatie door de KvK. Wij sturen u deze per post toe. U kunt vervolgens met deze buitenlandverklaring naar het consulaat voor legalisatie.

Legalisering buitenlandverklaring Marokko

Op aanvraag regelen wij voor u een buitenlandverklaring met verificatie door de KvK. Wij sturen u deze per post toe. U kunt vervolgens met deze buitenlandverklaring naar het Consulair Diensten Centrum (CDC) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te Den Haag om de verklaring te laten legaliseren. De adresgegevens en een routebeschrijving kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. Vervolgens moet u naar 1 van de Marokkaanse consulaten voor de finale legalisatie.

Let op! De balie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kent beperkte openingstijden. Begin daarom tijdig met de aanvraag.

Aan de dienstverlening van de KvK zijn kosten verbonden die wij aan uw werkgever zullen doorbelasten.

Aanvragen

Wilt u een buitenlandverklaring aanvragen? Neem dan contact met ons op via (055) 579 8223 of stuur een bericht via ons contactformulier.

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties