Rekenmodel kosten Private lease versus koop

19 juni 2019
Rekenmodel kosten Private lease versus koop

Voor een goed beeld van de maandlasten bij koop en lease moet je de totale kosten van een auto in eigendom afzetten tegen het leasebedrag voor diezelfde auto. Bij de berekening moet het om het zelfde type nieuwe auto gaan. Ook de gebruiksperiode en het aantal kilometers stel je gelijk.

Voer je totale kosten in:

private lease versus koop rekenmodel

Bij het bovenstaande rekenmodel is een aantal opmerkingen op z’n plaats:

Financiering nieuwe auto

Het maakt nogal wat uit hoe je je nieuwe auto financiert:

  • Met geld van je spaarrekening. Dit is verreweg het voordeligst. Bij het puntje ‘rente op de financiering’ gaat het in dat geval om de gederfde spaarrente. Aangezien je tegenwoordig vrijwel geen rente ontvangt, valt deze kostenpost te verwaarlozen.
  • Via een privé lening. Aan deze vorm van financiering zijn vaak hoge kosten verbonden waardoor private lease al snel een voordeliger keuze is.

Inkoopkracht leasemaatschappij

Door hun grote inkoopkracht kunnen leasemaatschappijen auto’s met hoge kortingen inkopen, onderhouden en verzekeren. Omdat de inkoopsprijs lager is en de verkoopsprijs hoger (bijv. door regelmatig onderhoud bij merkgarage) is de afschrijving van de auto aanzienlijk lager.

Bij WagenPlan laten wij onze leaserijders van deze voordelen meeprofiteren.

Occasion goedkoper

Kies je voor een occasion, dan ben je al snel veel goedkoper uit. Logisch, het aankoopbedrag en je maandelijkse afschrijving zijn veel lager dan bij een nieuwe auto. Realiseer je wel dat je aan onderhoud veel meer kwijt ben. Bovendien is een occasion een heel ander soort auto dan een nieuwe auto. Je moet geen appels met peren vergelijken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van private lease bij WagenPlan? Kijk dan hier naar ons aanbod!

Deel dit bericht:

Auteur:

"Bezit geeft sores, gebruik is zorgeloos"

Gert Jan van Hassel
Accountmanager
Reacties