Dit is het aanbod elektrische auto’s in 2018 en 2019

19 oktober 2018
Dit is het aanbod elektrische auto’s in 2018 en 2019

Trending topic in de leasemarkt is dit jaar ‘elektrisch rijden’. Je hoort het overal. De media schrijft er over, de politiek praat er over en je buurman rijdt er misschien al in. De elektrische auto is in een stroomversnelling gekomen, dat is duidelijk! Door de gunstige bijtelling natuurlijk maar vooral ook doordat het aanbod het komende jaar flink toeneemt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Ongeveer vijf jaar geleden kwamen de eerste elektrische auto’s op de markt. Het aanbod was beperkt, maar ook erg verschillend. Je had aan de ene kant van het spectrum een Tesla voor € 100.000,- met een goede actieradius van 400 km. En aan de andere kant had je een Nissan Leaf  voor pakweg € 30.000,- met 150 km actieradius.

Elektrisch zakelijk leasen in ‘stroom’versnelling

Vanaf 2017 kwam elektrisch zakelijk leasen pas echt goed op gang. Dit komt door de zeer aantrekkelijke bijtelling op elektrische auto’s. Er gelden nu nog maar twee bijtellingspercentages voor nieuwe auto’s, namelijk 4% en 22%. De 4% bijtellingscategorie geldt alleen voor auto’s met 0 gram CO2 uitstoot. En laat EV’s nu 0 gram CO2 uitstoot hebben…

De afgelopen jaren heeft de autobranche ook niet stil gestaan en het succes van de Tesla’s en Nissan Leafs goed in de gaten gehouden en erop geanticipeerd met nieuwe EV-modellen. De combinatie van de gunstige bijtellingsregeling en de toename van het aanbod EV’s zorgen ervoor dat het aantal elektrische auto’s in een stroomversnelling is gekomen.

New call-to-action

Het aanbod elektrische auto’s 2018-2019

Er zijn nu ongeveer 20 elektrische auto’s waaruit je kunt kiezen. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke modellen er beschikbaar zijn óf komen. Omdat we bij Wagenplan veel waarde hechten aan duidelijkheid, hebben we het aanbod aan elektrische auto’s hieronder overzichtelijk weergegeven.  

aanbod elektrische autos 2018-2019

 

Levertijden elektrische auto’s

De populariteit van elektrische leaseauto’s zorgt ervoor dat levertijden behoorlijk kunnen oplopen voor bepaalde modellen, terwijl er ook elektrische leaseauto’s zijn waarin je snel weg kunt rijden. De grote variatie in levertijden komt door het aanbod én de interesse voor een model. En met het aanbod, bedoelen we het aantal auto’s dat een importeur kan leveren aan Nederland. Voor de hogere en nieuwe modellen geldt soms een wachttijd van een klein jaar, terwijl een Tesla Model S en Hyundai Ioniq al wat langer op de markt zijn en dus snel geleverd kunnen worden.

Bijtelling 2019, waar moet je op letten?

Wel dien je rekening te houden met een wijziging van de bijtellingsregeling. Vanaf januari 2019 behouden EV’s hun 4% bijtelling, maar dan enkel tot € 50.000,- van de cataloguswaarde. Voor elke euro aan cataloguswaarde boven de € 50.000,- dien je 22% bijtelling te betalen. Door deze geplande maatregel kan je EV qua bijtelling zomaar drie keer zo duur worden. Daarom is het zaak om goed te kijken naar het huidige aanbod aan elektrische auto’s. Voor de één zal het interessant zijn om dit jaar nog over te stappen, de ander kan misschien beter even wachten totdat het nieuw model in 2019 beschikbaar is. Wellicht voldoet dat 2019-model ook aan de wensen én is hij nog goedkoper ook.

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties