Elektrische deelauto 1+1=3 voor CO2-reductie en portemonnee

20 juli 2021
Elektrische deelauto 1+1=3 voor CO2-reductie en portemonnee

Groener kan haast niet: zakelijk autodelen met een elektrische auto. Hoezo CO2-uitstoot? En het is nog eens extra voordelig ook, want hoe meer conventionele kilometers je door elektrische vervangt, hoe meer je onder de streep overhoudt. En met die laadpalen voor je deur ziet iedereen dat je het milieu serieus neemt. Kortom: doen! 

Stevige CO2-reductie

De cijfers liegen er niet om, het Planbureau voor de leefomgeving heeft berekend dat autodelers zo’n 230 tot 320 kilo minder CO2 uitstoten. Dat is 12 tot 14% minder dan een normale autobezitter! Enerzijds vanwege minder autogebruik, anderzijds vanwege lager autobezit. En bij een volledig elektrisch wagenpark is de beperking nog vele malen groter.

Kostenreductie werkgever 

Zakelijke deelauto’s passen uitstekend binnen mobiliteits-concepten die uitgaan van afwisselend of gecombineerd gebruik van OV, taxi, OV-fiets en pool- of deelauto’s. Hierbij geldt dat hoe hoger de bezettingsgraad van de deelauto is, hoe lager de gebruikskosten zijn. Zuinige en schone auto’s passen het beste in dit plaatje. Lees wat dat betreft onze blog over de financiële voordelen van de elektrische auto.

Zeker als slimme mobiliteitsdiensten bedrijven de rompslomp uit handen nemen en de kosten van mobiliteit verlagen, zal ook in de zakelijke markt de verschuiving van bezit naar gebruik zichtbaar worden. 

Kostenreductie werknemer

Vooral als je een aantal medewerkers hebt die af en toe een zakelijke autorit maken is autodelen een goed plan. Allereerst omdat het erg duur is om voor die paar ritten een auto te leasen of te huren. Daarnaast omdat de kosten voor het gebruik van privéauto’s voor zakelijke ritten flink kunnen oplopen in verband met de kilometervergoedingen. 

Imago

Een schoner wagenpark met minder parkeerplekken en meer laadpalen voor de deur is geen window dressing voor een groen imago, je realiseert echt een wezenlijke CO2-reductie. En door je medewerkers een betrouwbare en flexibele dienst als zakelijk autodelen te bieden, werk je ook aan je imago als goed werkgever. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van elektrisch autodelen voor jou? 

Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag op weg!

New call-to-action
Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties