Waarom je niet langer kunt wachten met elektrisch leasen

1 maart 2019
Waarom je niet langer kunt wachten met elektrisch leasen

Waarom nog langer wachten met elektrische auto’s in je wagenpark? Je medewerkers vragen erom en de druk vanuit de overheid neemt toe om je bedrijf te verduurzamen. Een elektrisch wagenpark kan daar een mooie bijdrage aan leveren. 

Een verdrievoudiging (!) van de EV-verkopen in 2018. Grote Duitse automerken die nu ook met een ruim aanbod EV’s komen. Een bijtelling van slecht 4% (tot 50.000 op de cataloguswaarde). Het streven dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos zijn. Steeds meer laadmogelijkheden onderweg. Oplopende levertijden voor EV’s…

Kortom, je kunt er niet omheen: elektrisch is in.

Devrijblijvendheid is inmiddels wel voorbij en de noodzaak om over te stappen neemt toe door druk vanuit medewerkers, overheid, markt én publieke opinie.

Je (potentiële) medewerkers voeren de druk op

De tijd dat alleen de directeur een elektrische leaseauto rijd is voorbij. Naast de prijzige Tesla Model S zijn er steeds meer modellen die ook voor de ‘normale’ medewerker bereikbaar zijn.

Waarom willen je medewerkers graag elektrisch leasen?

  • Slechts 8% bijtelling i.p.v. 22% (tot een cataloguswaarde van 50.000, daarboven 22% bijtelling)
  • Duurzaam: geen CO2-uitstoot 
  • Hip én verantwoord imago
  • Steeds praktischer door serieuze actieradius en de uitgebreide laadmogelijkheden onderweg
  • Comfortabel en stil 

Zeker op de huidige krappe arbeidsmarkt heb je als werkgevers die elektrisch leasen aanbiedt een concurrentievoordeel. Want die leaseauto is nog steeds een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Dan kun je er dus maar beter voor zorgen dat je aanbod aansluit op de wensen van je potentiële nieuwe medewerkers.

Ook overheid, markt én publieke opinie voeren de druk op 

We moeten onze CO2-uitstoot met z’n allen drastisch verlagen. Dat geldt zeker ook voor het bedrijfsleven. Bedrijven die daar serieus werk van maken - ondermeer door over te stappen op elektrisch leasen - hebben een aantal belangrijke voordelen:

  • Concurrentievoordeel:  bij aanbestedingen worden je CO2-prestaties nadrukkelijk meegewogen.
  • Imagovoordeel: klanten en werknemers kiezen liever voor duurzame bedrijven.
  • Financieel voordeel: de overheid stimuleert duurzame oplossingen en belast vervuilende.

Kortom: door over te stappen op een elektrisch wagenpark lever je niet alleen een bijdrage aan het beperken van de CO2-uitstoot, je vergroot ook je commerciële kansen.

Ook als een volledig CO2-vrij elektrisch wagenpark voor jouw bedrijf niet mogelijk is, kun je via WagenPlan al volledig CO2-neutraal rijden. Wij compenseren namelijk kosteloos de CO2-uitstoot van je volledige wagenpark. 

Meer weten over elektrisch leasen? Neem contact met ons op.

New call-to-action
Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties