Met je leaseauto op vakantie of niet?

13 juni 2016
Met je leaseauto op vakantie of niet?

Kies je een leaseauto voor de 3 weken die je met het hele gezin met de auto op vakantie gaat of is het gebruik gedurende de overige 49 weken doorslaggevend? Goed om te bedenken dat de leaseauto die je door het jaar heen rijdt, niet de auto hoeft te zijn waarmee je op vakantie gaat. Een gezinsauto huren of ruilen met een collega kunnen goede alternatieven zijn.

Een duurzame leaseauto voor dagelijks gebruik

Hoe je het ook wendt of keert, je zit meestal alleen in je leaseauto. En omdat we steeds bewuster met onze mobiliteit omgaan, kiezen we steeds vaker een voor hybride of elektrische auto. Voor het dagelijks gebruik een prima keuze, maar voor de vakantie zitten er wel wat haken en ogen aan. Denk bijvoorbeeld aan de actieradius, de trekkracht en het formaat van de auto. Daarom kan het slim zijn om een andere auto te regelen voor je vakantie. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Huur een gezinsauto (met trekhaak)

Zeker als je voor een langere periode huurt kun je een grotere gezinswagen vaak voor een redelijke prijs huren. In Nederland ben je gemiddeld zo’n 30 euro per dag excl. brandstofkosten kwijt. Bedenk wel dat je, als je zakelijk een auto huurt, ook bijtelling moet betalen.

  • Ruil je leaseauto met een collega

Als je leaseregeling dat toestaat, kun je jouw auto tijdens je vakantie ruilen met een collega met een grotere leaseauto. Maak wel goede afspraken over schades, brandstof en bekeuringen zodat je achteraf geen scheve gezichten krijgt.

 

 

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties