Ondernemen met flexibiliteit en vertrouwen

3 juli 2017
Ondernemen met flexibiliteit en vertrouwen
WagenPlan is dit jaar wederom uitgeroepen tot Beste Leasemaatschappij. Wij laten graag onze klanten aan het woord, want zonder hen was dit nooit gelukt. Waarom werken zij met ons samen en wat levert hen en ons dat op? Vivian de Wit, Manager Unit & Business Support van FTE, vertelt wat voor haar de meerwaarde van de samenwerking met WagenPlan is.

Wat voor een bedrijf is FTE?

FTE is een snel groeiend detacheringsbureau gericht op de pensioenmarkt. Wij detacheren specialisten, voeren complete trajecten uit, bieden flexibele schil oplossingen en adviseren over business implementatie. We werken met korte lijnen en zijn betrokken, ondernemend, no-nonsense en lekker duidelijk. Wij bieden onze klanten expertise en flexibiliteit en dat is ook wat wij van onze mobiliteitspartner verwachten.  

Wat betekent mobiliteit voor FTE? 

Als detacheerder zijn je medewerkers je kapitaal, je ‘product’. Die wil je zo goed mogelijk faciliteren, want alleen dan kunnen zij en wij onze ambities waarmaken. Dat is best moeilijk, onze mensen zitten altijd bij de klant. Daarom regelen we regelmatig gave uitjes met elkaar en hebben we van iedereen een foto op het hoofdkantoor hangen. Zo maken we duidelijk dat het echt om hen draaitUiteraard zorgen we er voor dat de mobiliteit perfect geregeld isIk wil er geen gedoe van hebben, maar de medewerkers al helemaal niet. Mobiliteit en vooral leaseauto’s zijn ontzettend belangrijk, laat je steken vallen dan heeft dat grote gevolgen voor de tevredenheid en loyaliteit van je medewerkers 

Hoe helpt WagenPlan jullie daarbij? 

Je kunt pas echt flexibel zijn als je weet dat je je organisatie op orde hebt en dat je, als zich iets onverwachts voordoet, terug kunt vallen op een partner die dat snapt en met je meedenkt. Ik heb een heel direct en persoonlijk contact met het team van WagenPlan. Zij kennen mij goed en weten wat er in onze organisatie speeltZhebben aan een half woord genoeg om te begrijpen wat er moet gebeuren en het te regelen. Ze adviseren tijdig wanneer het handig is om een contract te verlengen of juist niet. Ze zorgen ervoor dat we hier niet te veel auto’s hebben staan en dat we het meeste rendement uit onze wagenpark halen. Ze denken met me mee als een ondernemer. 

‘Flexibiliteit is voor ons heel erg belangrijk. WagenPlan begrijpt dat.’  

Kun je een voorbeeld geven waarin flexibiliteit gewenst is? 

Wij zijn detacheerder. Een kenmerk van ons bedrijf is dat het aantal medewerkers sterk kan fluctueren. We nemen mensen vaak aan voor een opdracht terwijl we niet precies weten hoelang de klus duurt. Dan bieden we ze niet gelijk een nieuwe leaseauto aan. Als er nog een auto in de pool staat, wordt die ingezet en als dat niet zo is kijkt WagenPlan welke oplossing dan de beste is. Dat kan een tijdelijke huurauto zijn of een auto met een shortlease contract 

Wat ook regelmatig gebeurt is dat medewerkers worden overgenomen door een van onze opdrachtgevers. Vaak wil de medewerker de auto dan meenemen inclusief leasecontract. WagenPlan zorgt dan voor de afstemming met de nieuwe werkgever en regelt dat de contracten netjes worden afgehandeld.  

Bieden jullie naast leaseauto’s ook andere mobiliteitsoplossingen? 

Uiteraard zijn we in het aanbieden van de totale mobiliteit flexibel. Soms is het gewoon handiger als iemand met het OV of de fiets gaat, bijvoorbeeld omdat hij in de stad woont en werkt. Uiteraard vergoeden we dat. Ook kan een medewerker ervoor kiezen om zijn of haar eigen auto te blijven rijden. Ook dat is geen probleem. Dan krijgen ze een kilometervergoeding vanuit ons mobiliteitsbudget.

Speelt duurzaamheid een rol bij jullie keuze voor WagenPlan?

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat er bewust wordt omgegaan met het milieu en we realiseren ons dat wij daar als bedrijf een bijdrage aan moeten leveren. Maar het heeft geen prioriteit, de business gaat altijd voor. Dan is het des te fijner dat we onze leaseauto’s hebben ondergebracht bij WagenPlan die dat wel als speerpunt heeft. Zij compenseren kosteloos de jaarlijkse CO2-uitstoot van ons volledige wagenpark door te investeren in duurzame projecten zoals windmolenparken. We krijgen daar keurig een rapport van. Zo hebben wij een CO2-neutraal wagenpark. Iets wat onze klanten zeker waarderen. 

Wat is voor jou de belangrijkste reden om voor WagenPlan te kiezen?

Dat ze transparant zijn en ik ze kan vertrouwen. Hierdoor kan ik het wat meer loslaten, voelt de verantwoordelijkheid voor onze mobiliteit niet als een lastVan tevoren maken ze heel goed inzichtelijk wat de voorwaarden en kosten zijn. En aan het einde van de rit krijgen we geen onverwachte kosten om onze orenAuto’s wisselen bij ons regelmatig van eigenaar vanwege het snel wisselende medewerkersbestand. Soms heeft een auto wel vier verschillende berijders gehad. Bij het inwisselen doet WagenPlan bij een kleine schade niet moeilijk waardoor ik niet hoef uit te zoeken welke medewerker de schade gereden heeft. En trekt WagenPlan wel aan de bel, dan weet ik zeker dat er echt iets aan de hand is en accepteer de consequenties. Na 10 jaar weten we precies wat we aan elkaar hebben. 

 

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties