Bedrijfswageninrichting: 5 zaken waar je als wagenparkbeheerder op moet letten

De tijd dat iedere medewerker zelf zijn bedrijfswagens inrichtte met een inbouw van massief multiplex ligt ver achter ons. Gespecialiseerde bedrijven bieden inmiddels een enorme range inbouwsystemen aan. Bij WagenPlan adviseren wij onze klanten al jarenlang over de beste oplossingen. In dit blog lees je waar je als wagenparkbeheerder op moet letten bij het maken van een keuze.
1. Veiligheid voor alles
Stel dat je met je busje ergens tegenaan knalt, wat gebeurt er dan met een loodzware houten inbouw? Juist, die schiet naar voren met alle ellende van dien. Een goede inbouw is daarom stevig aan de bestelwagen bevestigd en gemaakt van licht metaal of slagvast kunststof. Vraag voor de zekerheid ook altijd om een crashtest-certificaat.Bij een professionele inbouw blijftalles tijdens een botsing veel beter op z’n plaats zitten.Dat is wel zo veilig!
2. Een bedrijfswagen is óók een werkplek
Voor veel medewerkers is de bedrijfswagen een belangrijk onderdeel van zijn of haar werkplek. En die richt je als werkgever natuurlijk goed en veilig in, net zoals je voor je bureaumedewerkers een goede bureaustoel koopt en een ergonomische opstelling van de computer regelt. Dat is niet alleen een verplichting vanuit de arbo-wetgeving, het is ook onderdeel van goed werkgeverschap.
3. Efficiënt ingericht scheelt tijd
Een professionele bestelwageninrichter heeft jaren ervaring met de meest efficiënte inrichting voor iedere beroepsgroep. Vaak gebruikt hij daarvooreen modulair systeem. Dat betekent dat alles op de meest handige plekzit zodatzware gereedschappen bijvoorbeeld gemakkelijk bereikbaar zijn. Je wilt toch niet dat je medewerkers zich vertillen door een onhandige inbouw? Bovendien heb je altijd alles bij je, zodat je geen tijd verliest met heen en weer rijden.
4. Lichtgewicht gunstig voor TCO én duurzaam
Een lichtere inbouw betekent een lagerbrandstofverbruik en dus ook minder CO2-uitstoot door je bestelwagen. Ook slijten je banden minder en scheelt het aanzienlijk in onderhoud omdat de wagen minder te verduren krijgt. Denk maar eens aan de remmen, die hebben het een stuk makkelijker. Bovendien houd je meer laadvermogen over als de inbouw minder weegt. Zo is lichtgewicht dus ook nog eens gunstig voor je TCO.
5. Grotere medewerkertevredenheid
Misschien een open deur, maar het werkt natuurlijk veel prettiger met een professioneel ingerichte wagen. Je vergeet niks, kunt overal bij en rijdt een stuk lichter. En bovendien is het een stuk veiliger dan een houten inbouw. Daar wordt iedere medewerker blij van!