Zakelijke mobiliteit na corona: zo haal je er als organisatie je voordeel uit

25 juli 2022
Zakelijke mobiliteit na corona: zo haal je er als organisatie je voordeel uit

Corona heeft de afgelopen jaren behoorlijk invloed gehad op ons leven. Zowel privé als op werk waren de gevolgen enorm. Inmiddels werken veel mensen weer op kantoor, maar veel werken ook nog thuis. Het hybride werken is daarom erg in trek. Hoe ga je als werkgever slim om met je zakelijke mobiliteitsbeleid?

Werken vanaf kantoor was vóór corona voor veel bedrijven de norm. Toch heeft de coronaperiode aangetoond dat vanuit huis werken in veel gevallen een goede uitkomst bleek. Nu je weer op kantoor kan werken, is hybride werken een nieuw begrip. Wat je daardoor ook vaker ziet: een reserveringssysteem voor werkplekken op kantoor. Dat werkt ook goed voor parkeerplekken.

Invloed hybride werken op zakelijke mobiliteit

Het hybride werken heeft als fijne bijkomstigheid dat de mobiliteitskosten lager zijn. Als je thuiswerkt heb je nou eenmaal geen kosten aan de auto of het OV. En dat er veel meer wordt thuisgewerkt dan vóór de pandemie, blijkt ook uit onderzoek van het Kennisinstituut van Mobiliteitsbeleid (KiM). De coronapandemie had vooral invloed op spitsdrukte en OV-gebruik. Iets meer dan de helft van de werkende Nederlanders werkte tijdens de coronaperiode thuis en vergaderde op afstand. Inmiddels werken weer steeds meer mensen (deels) op kantoor.

Download de MobiPlan productbrochure

Beter inspelen op de reisbehoefte

Het aanpassen van mobiliteitsafspraken is een goede stap om in te spelen op het hybride werken. Hiermee kom je meer tegemoet aan de wensen van je werknemers. Bied bijvoorbeeld heel flexibel leenauto’s aan vanaf kantoor, voor het reizen naar een zakelijke afspraak buiten de deur. Dit maakt je ook aantrekkelijker als werkgever op de arbeidsmarkt. Geen overbodige luxe met de huidige krapte. En je mobiliteitskosten zijn beter afgestemd op het zakelijk reizen van de organisatie.

Meer vrijheid door mobiliteitsoplossing

Om de zakelijke mobiliteit goed te regelen, kun je gebruikmaken van de mobiliteitsoplossing van MobiPlan. Medewerkers bepalen hiermee zelf hoe ze reizen, waardoor je meer vrijheid biedt. Vaak leidt dit weer tot meer medewerkerstevredenheid. MobiPlan is maandelijks opzegbaar en je zit nergens aan vast. Wordt er weer minder thuisgewerkt? Dan zet je het uit.

Benieuwd of MobiPlan iets voor jou is? Download de productbrochure MobiPlan

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties