IFRS 16 in een notendop

9 maart 2018
IFRS 16 in een notendop

IFRS staat voor International Financial Reporting Standards. Het is een boekhoudkundige standaard voor jaarverslagen van bedrijven. Vanaf 2019 wordt de IFRS 16 richtlijn van kracht en moeten ook operationele leasecontracten door de gebruiker op de balans worden vermeld. Hiermee verdwijnt het boekhoudkundige onderscheid tussen financial lease en operational lease.

Voor wie geldt de nieuwe IFRS 16?

Beursgenoteerde bedrijven in de EU zijn sinds 2005 verplicht om conform IFRS richtlijnen te rapporteren. Bedrijven kunnen hier ook vrijwillig voor kiezen. Vanaf 2019 moeten deze bedrijven ook hun operationele leasecontracten op de balans activeren conform IFRS 16.

Voor welke leasecontracten geldt IFRS 16?

Vanaf 2019 moeten ook operationele leasecontracten in de balans worden opgenomen. Dit geldt in principe voor alle operationele leasecontracten die eindigen na 1 januari 2019.

Hoe kunnen wij je helpen?

De nieuwe IFRS 16 regels gelden vanaf eind januari 2019, maar je hebt voor het opstellen van vergelijkende cijfers ook de informatie uit 2018 nodig. Om je in staat te stellen de IFRS 16 richtlijn uit te voeren kan je aangeven of je maandelijks een IFRS overzicht wilt ontvangen.

Wil je maandelijks een IFRS overzicht ontvangen? Ga dan naar onderstaande link of neem contact op met je WagenPlan accountmanager.

 

Ja, ik wil een IFRS overzicht

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties