CO² neutraal wagenpark?

Doordacht, duurzaam én voordelig rijden. Dat is een CO² neutraal wagenpark. 

Wij helpen uw bedrijf om de CO²-uitstoot van uw wagenpark te reduceren. Bovendien compenseren wij kosteloos de overige CO²-uitstoot door te investeren in duurzame energie.

Commercieel voordeel

Commercieel gezien heeft een CO² neutraal wagenpark zijn voordelen. De duurzaamheidscomponent wordt steeds belangrijker en vaker meegenomen in de keuze voor een leverancier. Met duurzame mobiliteit zou je dus een voorsprong bij aanbestedingen kunnen hebben. Steeds meer klanten eisen tegenwoordig min of meer dat je een bijdrage levert aan een schonere wereld.

Om het makkelijker te maken een CO² neutraal wagenpark te realiseren hanteren wij het stappenplan: voorkomen, reduceren en compenseren. Zo kom je stapje voor stapje dichterbij het duurzaam en voordelig rijden.

Voorkomen

Ten eerste moet je kijken naar hoe je CO²-uitstoot kunt voorkomen. Om een CO² neutraal wagenpark te realiseren zijn er een aantal zaken waar je je werknemers bewust van zal moeten maken. Het is de kunst om je medewerkers te stimuleren maar bovenal te faciliteren met andere vormen van vervoer zoals dus de fiets maar ook het openbaar vervoer. Is reizen überhaupt wel nodig? Vergaderen kan met de huidige technieken immers via een conference call en in sommige gevallen kan er vanuit huis worden gewerkt.  

Reduceren

Er zijn ook manieren om de CO²-uitstoot flink te reduceren. Denk aan het inzetten van duurzame auto’s zoals elektrische, hybride of auto’s op groengas. Of schaf een deelauto aan die voor externe afspraken door elke medewerker gebruikt zou kunnen worden. Het liefst natuurlijk wel een elektrische deelauto.

Compenseren

De CO²- uitstoot compenseren doet WagenPlan kosteloos voor jouw bedrijfBent u klant van WagenPlan en wilt u weten hoeveel CO² uw wagenpark heeft uitgestoten in 2016 en hoeveel wij voor u hebben gecompenseerd? Vraag hier uw CO² compensatie-certificaat aan.

Meer weten? Neem direct contact op met een van onze lease adviseurs (055) 579 82 23