Wat zit er in het Private Lease contract

WagenPlan Private Lease contract

In een WagenPlan Private Lease contract zit standaard het volgende:

De auto

WagenPlan maakt onderdeel uit van twee grote organisaties: Athlon en Centraal Beheer Achmea. Hierdoor hebben wij veel expertise in huis en kunnen we voordelig inkopen. Voor u betekent dit bijvoorbeeld dat wij auto's tegen scherpe tarieven in kunnen zetten. De voorselectie hebben wij al gedaan, op onze website komt u alleen auto's tegen die zich al bewezen hebben op veiligheid en kwaliteit.

Wegenbelasting

Net als bij een privéauto moet ook voor een leaseauto wegenbelasting betaald worden. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij deze belasting meegenomen in het leasetarief. Dan hoeft u hier niet meer aan te denken. Wij houden de tarieven aan zoals de Belastingdienst voorschrijft.

Verzekering

Uw Private Lease auto is standaard WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) en voor Persoonlijke Ongevallen (ook voor Inzittenden) (POI) verzekerd. Daarnaast is het Casco risico afgedekt. 

Het eigen risico bij niet verhaalbare schade is € 300 per schadegeval.

Onderhoud

Ook een nieuwe auto heeft onderhoud nodig. Bij de nieuwe auto's wordt dit altijd tijdig aangegeven via het motormanagementsysteem dat in de auto is ingebouwd. Als het zogenoemde servicelampje aangeeft dat de auto onderhoud nodig heeft. Dan mag u een afspraak maken met de merkdealer van uw Private Lease auto. De kosten worden verrekend met WagenPlan.

Banden

De Private Lease auto wordt standaard geleverd op zomerbanden. Wilt u extra veiligheid kies dan voor onze aanvullende module All Season banden. Dit zijn banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Deze banden zijn toegestaan als alternatief in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Reparaties

Het kan natuurlijk voorkomen dat u schade aan de auto krijgt of pech. Meld dit dan direct bij ons en breng de auto ter reparatie naar één van onze partners. De kosten van reparatie en vervanging van onderdelen komen voor rekening van WagenPlan. Per schadegeval dat niet verhaalbaar is bij een derde partij zullen wij wel een eigen risico doorbelasten.

Pechhulp

Indien u pech heeft kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week kosteloos gebruik maken van onze pechhulpdienst Eurocross.

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer is handig als u altijd mobiel wilt of moet zijn, bijvoorbeeld als onderhoud of reparatie langer dan een dag duurt. Standaard heeft u recht op vervangend vervoer bij reparatie, onderhoud en schade na 72 uur. Voor maar €7,50 extra per maand voegt u recht op vervangend vervoer na 24 uur toe aan het Private Lease contract.

Beschermplan

Uniek bij WagenPlan is het beschermplan. De naam zegt het eigenlijk al. Het beschermplan beschermt u als u in een situatie terecht komt waarbij u niet meer in staat bent de maandelijkse kosten te betalen. Denk hierbij aan gedwongen ontslag, echtscheiding, ontbinding van een geregistreerd partnerschap, ontbinding van een notarieel samenlevingscontract of bij overlijden. U hebt dan het recht om het Private Lease contract kosteloos te ontbinden.

Wat zit er niet in

De auto krijgt u in bruikleen en blijft eigendom van WagenPlan.

Brandstof en boetes zitten niet bij het contract inbegrepen. De brandstof en de boetes moet u zelf betalen. Omdat de auto op onze naam staat, ontvangt u via ons de boete en bijbehorende betaalmogelijkheid.

Aanvullende modules

Uw Private Lease contract is verder uit te breiden met onze aanvullende modules. Bekijk welke modules er zijn.

Kunnen wij je helpen?
Chat online
Waarom WagenPlan?
  • Mobiliteitsadvies op maat
  • Persoonlijke ondersteuning
  • Compensatie CO2 uitstoot
  • Geen verrassingen achteraf
  • Hoge klanttevredenheid
8.5
Gebaseerd op
1107 reviews
Bekijk rapportcijfers