Veel gestelde vragen en antwoorden

Algemeen

Kan iedereen een Private Lease pakket afsluiten?

Om zeker te weten dat u uw contract kunt nakomen, stellen wij een aantal voorwaarden aan onze klanten:

• U bent minimaal 21 jaar aan het begin van de contractperiode of maximaal 75 jaar aan het einde van de contractperiode;
• U heeft een vast dienstverband, of een dienstverband wat ten minste nog 3 maanden doorloopt. Wanneer je dienstverband binnen 3 maanden ten einde loopt ontvangen we graag een intentieverklaring;
• U heeft geen betalingsachterstand bij het BKR en er is geen loonbeslag op uw salaris;
• U bent niet geroyeerd door een verzekeringsmaatschappij;
• Volgens de regels van het Keurmerk Private Lease bekijken we of u voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen. Deze beoordeling wordt door EDR Credit Services uitgevoerd.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook een Private Lease abonnement afsluiten?

Ja, dat kan! Bij een aanvraag hebben wij dan de volgende gegevens nodig:

• een winst/verlies-rekening van het meest recente jaar. Hiermee wordt een gemiddeld inkomen afgeleid.
• van minimaal 3 recente maanden bankafschriften met daarop privé inkomsten en opnamen.

Houd er rekening mee dat uw aanvraag alleen in behandeling kan worden genomen, als uw onderneming minimaal een jaar bestaat.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Wij kunnen uw huidige auto van u overkopen. Dat scheelt een hoop gedoe. Neem contact met ons op om te bespreken wat uw auto waard is.

Waarom heb ik geen bijtelling bij een Private Lease pakket?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer de werkgever een auto beschikbaar stelt en het contract aangaat. Omdat u het contract privé afsluit en betaalt is er dus geen sprake van bijtelling.

Sluit ik een lening af als ik privé ga leasen?

Het als privé persoon leasen van een auto is geen lening.

Word ik geregistreerd bij het BKR?

Als u een WagenPlan Private Lease contract afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,- en met een minimale looptijd van 1 maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een creditcard of een limiet op betaalrekening.

Wanneer u een WagenPlan Private Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR voor 65% van het totale bedrag over de totale looptijd. Dus 65% x uw maandbedrag x het aantal contractmaanden. Als rekenvoorbeeld wordt een maandtarief van €250 en een looptijd van 2 jaar (24 maanden) gehanteerd. De berekening wordt dan als volgt: 65% x €250 x 24 = €3900. De hoogte van de BKR registratie is in dit voorbeeld €3900. Kijk voor meer informatie op de website van het BKR.

Ik heb een klacht. Hoe kan ik die kenbaar maken?

WagenPlan streeft naar een optimale dienstverlening naar haar klanten. Wij vinden het belangrijk om goede producten en diensten te leveren en duidelijk te communiceren, zodat u weet waar u aan toe bent.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent met het product, de dienst of de handelwijze van WagenPlan of een van onze medewerkers. Dan horen wij dat graag. Uitingen van ontevredenheid behandelen wij als klacht. Wij gebruiken klachten om:

- U weer tevreden te maken
- Onze medewerkers te laten leren
- Onze producten en diensten te verbeteren
- Te leren over (veranderende) klantverwachtingen

Hoe werkt het?
U kunt een klacht telefonisch melden via 055 579 82 23 of mailen naar privatelease@wagenplan.nl. Wij bieden u een oplossing aan, direct of na onderzoek van een expert van WagenPlan, binnen twee weken en vragen of deze oplossing naar tevredenheid is. Bent u niet tevreden met de oplossing, dan zoeken we verder naar een passende oplossing.

Als we geen oplossing vinden waar jij tevreden mee bent, dan kun je terecht bij de geschillencommissie Keurmerk Private Lease, Bordewijklaan 46, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag. Geschillen over verzekeringen kun je melden bij het KiFiD.

Mag ik met mijn leaseauto naar het buitenland?

Ja dat mag. Alle landen welke op uw groene kaart worden genoemd mogen bezocht worden met de leaseauto. Let wel op dat in sommige landen gevraagd wordt om een buitenlandverklaring. Neem voor een buitenlandverklaring contact op met uw leaseadviseur binnen WagenPlan.

Elk land heeft zijn eigen regels, wilt u weten of u onderweg nog rekening moet houden met bepaalde zaken check dan voor vertrek de landeninformatie op de website van de ANWB.

Het WagenPlan Private Lease contract

Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen of aangepast verbruik. Fiscale oorzaken zijn bijvoorbeeld wijzigingen van de wegenbelasting, assurantiebelasting of de BTW. Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Maar het kan ook gebeuren dat uw kilometerverbruik aanleiding geeft tot een aanpassing van het maandbedrag.

Wat als ik meer of minder kilometers rijd?

Bij een eventuele afwijking van het kilometrage wordt de leaseprijs opnieuw berekend aan de hand van de matrix in het Privé Lease contract. We doen dit altijd in overeenstemming met u, telkens zodra de Leaseperiode een jaar heeft geduurd en aan het einde van de Private Leaseovereenkomst, na inlevering van het voertuig.

Is het mogelijk om de looptijd aan te passen?

Dit is mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op via (055) 579 8444.

Zitten er winterbanden in het pakket?

In het pakket zitten geen winterbanden. Wilt u extra veiligheid dan kunt u voor onze aanvullende module All Season banden kiezen. Dit zijn banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Deze banden zijn toegestaan als alternatief in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
Mag mijn partner ook met de auto rijden?

Dat is geen probleem mits hij/zij een geldig Nederlands rijbewijs heeft. Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag met de auto rijden.

Mag iemand anders met mijn leaseauto rijden?

Dat mag, met als voorwaarde dat elke bestuurder beschikt over een geldig rijbewijs, zoals gedefinieerd in de Nederlandse wetgeving.

Wat is mijn eigen bijdrage bij schade?

Bij schade betaalt u per schadegeval €300,- eigen bijdrage. Kiest u bij het afsluiten van uw abonnement voor de module Verlaging Eigen Bijdrage, dan verlaagt u uw eigen bijdrage naar €150,- per schadegeval.

Kan ik mijn contract eerder opzeggen?

Dat is mogelijk. Met het standaard WagenPlan Private Lease Beschermplan bent u optimaal beschermd. Zo kan een WagenPlan Private Lease-abonnement zonder extra kosten opgezegd worden bij gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht voor het eerder beëindigen van het contract, de kilometers worden wel afgerekend.

Bij andere omstandigheden betaalt u maximaal 50% van de resterende maandbedragen.

 

Hieronder wordt aan de hand van een voorbeeld de afrekening uitgelegd: 

Stel Klant heeft een Private Leaseovereenkomst voor 36 maanden/20.000 km per jaar. Het maandbedrag is € 206,-.
Klant wil de Private Leaseovereenkomst beëindigen na 24 maanden (het jaarkilometrage houden we voor de eenvoud gelijk). De opzeggingsvergoeding die de Klant dient te betalen is de resterende looptijd (36 – 24 =) 12 maanden x € 206,- = € 2471 x 50% = € 1.236,-.

Er is een maximum gesteld aan de opzeggingsvergoeding. Dit is het verschil tussen de maandbedragen die de Klant heeft betaald en de maandbedragen die de Klant had moeten betalen als deze direct een contract voor de kortere looptijd was aangegaan. In dit voorbeeld heeft de Klant in de matrix een maandbedrag van € 212,- bij 24 maanden en 20.000 km. Klant heeft 24 maanden € 206,- betaald en klant had moeten betalen €212,-. Een verschil van € 144,- ((€ 212 -/- € 206) x 24 maanden = € 144). Omdat de berekening op basis van het overzicht goedkoper is voor de Klant, betaalt u in dit voorbeeld € 144,- als opzeggingsvergoeding.

Auto

Kan ik opties of accessoires aan de auto toevoegen?

Omdat we met nieuwe voorraad auto’s werken, is het niet mogelijk om fabrieksopties toe te voegen. In sommige gevallen is achteraf accessoires toevoegen wel mogelijk. Dit kunt u aangeven bij uw offerteaanvraag.

Hoe constateer ik of een schade onder de noemer ‘gebruiksschade’ valt?

Met deze Schademeter van WagenPlan kunt u zelf constateren of een schade onder de noemer ‘gebruiksschade’ valt of niet. Gebruiksschades zijn kleine, acceptabele schades die ontstaan ondanks de zorgvuldige omgang van de leaserijder.
De schademeter vertelt u welke schades wij accepteren. De linialen van de Schademeter helpen u te constateren of en schade onder gebruiksschade valt.

Kan ik de auto bezichtigen of een proefrit maken?

U kunt de auto bij een lokale dealer bekijken. De voor u bestelde Privé Leaseauto wordt via een willekeurige dealer in Nederland of via WagenPlan Centraal Beheer aan u geleverd.

Wat is de levertijd van de auto?

De meeste auto’s zijn op voorraad en kunnen binnen enkele dagen worden geleverd. Bij nieuw te bestellen auto’s is de levertijd meestal 8 tot 12 weken.

Waar kan ik de auto ophalen?

Als de auto bijna klaar is voor aflevering, zal de dealer contact met u opnemen om een afspraak voor aflevering in te plannen. U kunt afspreken om de auto bij de dealer op te halen (hierbij krijgt u uitleg bij de auto), of de auto op een door u gewenst adres te laten leveren.

Let op: U moet bij aflevering een geldig legitimatiebewijs laten zien.

Waar kan ik de auto inleveren?

Als u de auto gaat inleveren aan het einde van het Private Lease contract dan kunt u terecht bij een vestiging van Schadenet. U kunt hier uw auto aanbieden voor een zogenaamde innameschouwing.

 

Waar mag ik de Private Lease auto in onderhoud doen?

U mag de Private Lease auto uitsluitend bij een merkdealer of een bij WagenPlan aangesloten bedrijf in onderhoud doen. Hier kunt u nagaan welke bedrijven zijn aangesloten.

Let op! U bent als bestuurder van de Private Lease auto verantwoordelijk voor het tijdig in onderhoud brengen van de auto. Wilt u weten wanneer de auto voor onderhoud moet, dan kunt u het beste contact opnemen met de merkdealer van uw auto.

Kunnen wij u helpen
Chat online
Waarom WagenPlan?
  • Mobiliteitsadvies op maat
  • Persoonlijke ondersteuning
  • Compensatie CO2 uitstoot
  • Geen verrassingen achteraf
  • Hoge klanttevredenheid
8.4
Gebaseerd op
1059 reviews
Bekijk rapportcijfers