Bijtelling

Wat houdt de fiscale bijtelling in

Wanneer je met de auto van de zaak meer dan 500 km per jaar privé rijdt, dan heb je te maken met fiscale bijtelling. De achterliggende gedachte van de fiscale bijtelling is dat het voordeel dat de werknemer heeft met het privégebruik van de auto van de zaak wordt belast. De fiscale bijtelling geldt voor zowel personenauto’s als bestelauto’s, bij bestelauto’s zijn er uitzonderingen van toepassing, meer hierover vindt u op de website van de belastingdienst.

Veranderingen autobelastingen, bijtelling naar 22%

De overheid heeft ervoor gekozen om de autobelastingen te versimpelen. De bijtelling wordt minder CO2-afhankelijk en zal stapsgewijs toewerken naar één bijtellingspercentage van 22% voor auto’s met uitstoot en één van 4% voor auto’s zonder uitstoot.

De bijtelling voor alle leaseauto's gaat geleidelijk naar 22%. Alleen volledig elektrische auto's krijgen een extra stimulans door een bijtelling van 4%.

Bijtelling leaseauto's vanaf 2016 tot en met 2020:

Vanaf 2017 gaat voor nieuwe plug-ins het algemene bijtellingspercentage van 22 gelden. Deze auto’s profiteren tot en met 2020 nog wel van een halftarief in de mrb. Zo is het voor particulieren aantrekkelijker om een tweedehands plug-in hybride auto te kopen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.belastingdienst.nl