De WagenPlan vakantiebundel

In de keuze van een leaseauto speelt de vakantie vaak een grote rol. Zeker wanneer dit met de auto is. In dat geval wordt er al snel voor een grotere en vaak duurdere leaseauto gekozen.

Als werkgever wilt u dat natuurlijk liever niet.  U wilt immers uw wagenpark verduurzamen en besparen op brandstof- en leasekosten. WagenPlan helpt u graag deze uitdagingen aan te pakken met de WagenPlan Vakantiebundel.

Wat is de WagenPlan Vakantiebundel?

Met de WagenPlan Vakantiebundel rijden uw werknemers een kleinere/zuinigere of elektrische leaseauto door het jaar heen en kunnen ze voor de vakantie een comfortabele auto kiezen die past bij hun vakantiewensen.

Een waardebundel voor een vakantieauto

  • De keuze voor een bepaalde klasse auto tijdens de vakanties variëren maar voor een gemiddelde klasse begint het rond de € 80,- per maand.
  • De bundel is een vast voorschot per maand tijdens het leasecontract.
  • Uit de bundel kan een vakantieauto naar keuze worden gehuurd.
  • Niet gebruikt bundeltegoed wordt aan het einde van het leasecontract uitgekeerd.

De keuze van de bundel is afhankelijk van de vakantieauto en de gewenste opties, het aantal vakantiedagen en het aantal kilometers

Hoe werkt het?

Uw werknemer gaat bijvoorbeeld uit van 4 weken vakantie in een gezinsauto en kiest een bijpassende Vakantiebundel. Hij bouwt vanaf dat moment zijn bundeltegoed op met bijvoorbeeld € 130,- per maand. In maart gaat hij 1 week op wintersport met een Renault Talisman Estate met winterbanden en 2.500 km vrij. En in juli gaat hij 3 weken op vakantie naar Frankrijk met een Peugeot 5008 met trekhaak en 3.000 km vrij. Mocht de werknemer in dit geval vakantiebundel tegoed over houden, dan neemt hij dit automatisch mee naar de volgende periode. En aan het einde van het leasecontract wordt het resterende bundeltegoed verrekend.

Rekenvoorbeeld

Kiest uw werknemer voor een elektrische leaseauto dan is de bijtelling van de auto laag. Uit het verschil in kosten kunnen met gemak de huurkosten en bijtelling van de vakantieauto bekostigd worden. 

Een voorbeeld:

Geen dubbele bijtelling

Terwijl uw werknemer op vakantie is, betaalt hij gedurende de vakantie geen bijtelling over zijn leaseauto, omdat deze bij WagenPlan gestald staat. Voor de vakantieauto is er alleen bijtelling over de gebruiksperiode. Voor een leaseauto met de laagste fiscale bijtelling kan het financiële voordeel voor uw werknemer per jaar flink oplopen.

Voordelen WagenPlan Vakantiebundel

Wil je bovenstaande informatie ook in een pdf-bestand ontvangen? Download dit bestand hier.  

vakantiebundel

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de WagenPlan Vakantiebundel? Uw account manager informeert u graag.

 

Kunnen wij je helpen?
Chat online
Waarom WagenPlan?
  • Persoonlijke ondersteuning
  • Compensatie CO2 uitstoot
  • Geen verrassingen achteraf
  • Hoge klanttevredenheid
8.5
Gebaseerd op
856 reviews
Bekijk rapportcijfers