Maximale vrijheid in zakelijk reizen met app, mobiliteitskaart & portal

MobiPlan is onze alles-in-een-oplossing voor zakelijk reizen. Via een app en mobiliteitskaart hebben medewerkers 24/7 toegang tot alle gewenste vervoersvormen waarbij automatisch de juiste kilometervergoeding in rekening wordt gebracht. Door een eventuele koppeling met de salarisadministratie van je bedrijf worden de administratieve lasten tot een minimum beperkt. Hiermee is MobiPlan bij uitstek geschikt voor bedrijven die hun medewerkers een mobiliteitsbudget bieden.

Eenmalig inregelen via het portal op je desktop

Niet iedere medewerker heeft dezelfde zakelijke mobiliteitsbehoefte. Ook het mobiliteitsbudget kan per functiegroep verschillen. Dat kan een behoorlijke reisadministratie opleveren. Echter, na eenmalig inregelen via het werkgeversportal op je desktop, handelt MobiPlan automatisch het grootste deel van de belangrijkste administratieve processen af. En via het webportal heb jij zicht op het reisgedrag van je medewerkers en op de kosten van het woon-werkverkeer en de zakelijke en privékilometers.

Voorbeeld: op pad met de MobiPlan app & mobiliteitskaart

Start met het plannen van de reis in de MobiPlan app die verschillende reisopties geeft. De medewerker kiest de meest passende vervoersmiddelen voor de reis. Dat kan bijvoorbeeld de volgende vervoersmix opleveren:

  1. ‘s Morgens reis je met je leaseauto vanuit je woonplaats Amersfoort naar je werk in Almere. In de app vink je woon-werk aan.
  2. Op weg naar de klant neem je vanuit kantoor de taxi naar Almere CS omdat de bus niet rijdt. Betalen doe je met de MobiPlan app. Op het station check je in met je mobiliteitskaart voor een treinreis naar Amsterdam Centraal.
  3. In de trein maak je een foto van het bonnetje van de kop koffie die je op het perron kocht en voegt deze via de app direct toe aan de reiskostenadministratie.
  4. Op Amsterdam CS check je uit met de mobiliteitskaart.
  5. Voor de laatste 2 kilometer naar de klant neem je een OV-fiets die je betaalt met de app.
  6. Na afloop van je afspraak gaat de reis in omgekeerde richting terug naar kantoor.
  7. Aan het eind van de werkdag ga je met je leaseauto nog even langs bij je moeder in Hilversum. In de app vink je ‘privé’ aan waardoor deze kilometers voor eigen rekening komen en je werkgever de bestemming niet kent.
  8. Thuisgekomen heeft MobiPlan alle kosten met je mobiliteitsbudget verrekend. Als je het MobiPlan dashboard op je pc opent zie je precies wat er van je mobiliteitsbudget is afgeschreven en wat er nog over is.

Wil je graag meer weten wat de invulling voor jouw bedrijf kan zijn? Onze mobiliteitsadviseurs helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing met een vrijblijvend adviesgesprek.

Eén mobiliteitsapplicatie, wel zo gemakkelijk

In een ideale wereld regelen we alles met één applicatie: bankzaken, identificatie, toegang tot je huis of werkplek en het gebruik van alle vervoer. Zover is het nog niet, maar met MobiPlan zijn we voor wat het vervoer betreft, en alles wat daarmee samenhangt, al een heel eind op weg. Met de combinatie van de MobiPlan app en de mobiliteitskaart hebben medewerkers alles bij de hand om elke gewenste (zakelijke) reis te maken. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid én gemak.