Declaraties en bekeuringen

Wagenplan Autolease

Brandstofkosten declareren

Heb je een zakelijke brandstofpas, maar was je niet in de gelegenheid om deze te gebruiken? Dan kan je de brandstof declareren. Vraag wel eerst toestemming van je werkgever. Bewaar altijd de tankbon, omdat deze ter controle opgevraagd kan worden.

Zo werkt het

Heb je een MTC-pas?

 • Download de MultiTankcard Next App voor IOS of Google Play store
 • Kies de optie Registreren en vul je e-mailadres in.
 • Voltooi je registratie via de mail die je ontvangt (check je spamfolder). Klik op de link in de mail en maak een nieuw wachtwoord aan.
 • Log in op de MultiTankcard Next-app
 • Koppel je tankpas aan de app: vul pasnummer (zonder streepjes en spaties) en pincode van je pas in.
 • Al je historische gegevens staan nu ook in de nieuwe app.
 • Ga naar Transacties en klik op de button Nieuwe declaraties.
 • Kies kosten soort, scan de te declareren bon, vul de gegevens in en klik op Indienen.

Verkeerd inloggen declaratiesysteem

Wanneer u drie keer verkeerd inlogt, wordt de toegang voor de rest van de dag geblokkeerd. U kunt het de volgende dag opnieuw proberen.

Kan niet online declareren / overige declaraties

Lukt het niet om de brandstof online te declareren omdat bijvoorbeeld de declaratietermijn verlopen is, gebruik dan ons Declaratieformulier (NL) / Declaration Form (ENG). Ook andere zaken als brandstof kunnen met dit formulier gedeclareerd worden, denk hierbij aan autolampjes, olie, ruitenwisservloeistof, etc.

Bekeuringen

WagenPlan wikkelt alle bekeuringen van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) automatisch af. Dit houdt in dat WagenPlan alle beschikkingen direct aan het CJIB betaalt. U betaalt dus niet aan het CJIB maar aan WagenPlan!

U ontvangt van WagenPlan een betalingsverzoek. Op dit betalingsverzoek staan dezelfde gegevens als het CJIB op de beschikkingen vermeldt. Dit betalingsverzoek ontvangt u per email of per post.

Indien u niet (tijdig) betaalt, ontvangt u eerst een betalingsherinnering. Wordt deze niet tijdig betaald, dan wordt de bekeuring doorbelast aan de werkgever. Het totaalbedrag wordt dan verhoogd met administratiekosten.

Buitenlandbekeuringen waar nog geen bedrag van bekend is en bekeuringen gereden met een vervangende auto van een garage-/schadeherstelbedrijf kunnen we hier helaas nog niet in meenemen. Deze worden altijd direct aan uw werkgever doorbelast.

Bekeuringen uit België gaan direct naar de werkgever. Belgische bekeuringen dienen volgens de bijgeleverde instructies betaald te worden.

Bent u het niet eens met een bekeuring? Dan kunt u in beroep gaan bij de officier van justitie of de kantonrechter.

In beroep gaan

Lees hier hoe u in beroep kunt gaan tegen een CJIB beschikking. Voor vragen over de aard, de hoogte en de afwikkeling van de bekeuring kunt u de website van het CJIB raadplegen of telefonisch contact opnemen via: 058 - 215 95 55.

In beroep gaan tegen een gemeentelijke bekeuring/buitenlandse bekeuring

Deze informatie verschilt per gemeente en per land en is terug te vinden in de bijlage van uw bekeuring. Komt u er niet uit. Neem dan contact met ons op.

Bekeuringen digitaal betalen

De betalingsverzoeken voor bekeuringen versturen en verwerken we tegenwoordig digitaal. U ontvangt de betalingsverzoeken niet meer per post, maar per email. Het volgende filmpje geeft uitleg over hoe het betalen via email in zijn werking gaat.

Kunnen wij je helpen?
Chat online
Waarom WagenPlan?
 • Persoonlijke ondersteuning
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Geen verrassingen achteraf
 • Hoge klanttevredenheid
8.4
Gebaseerd op
810 reviews
Bekijk rapportcijfers