Declaraties en bekeuringen

Wagenplan Autolease

Brandstofkosten online declareren

Wanneer brandstof is opgenomen in uw leasecontract en u kunt tijdelijk niet tanken met uw brandstofpas, dan kunt u uw brandstofkosten via Multi Tank Card online declareren. Om te kunnen inloggen gebruikt u het 19-cijferig pasnummer, het kenteken dat op uw brandstofpas staat en de bijbehorende pincode.

Iedere week betaalt Multi Tank Card de geaccordeerde declaraties. Het betalen van de ingediende declaratie kan alleen vertraging oplopen wanneer uw declaratie door ons of uw werkgever wordt gecontroleerd. Bij controle door WagenPlan wordt de declaratie pas na controle geaccordeerd voor betaling. Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt met uw werkgever, kunt u binnenlandse en/of buitenlandse tankingen declareren. Zo'n 10% van de declaraties die binnenkomen worden steekproefsgewijs gecontroleerd.

In zo'n geval vragen wij u om kopieën van de tankbonnen. Deze zullen dan worden vergeleken met de ingediende declaratie. Wettelijk bent u verplicht de tankbonnen voor een termijn van zeven jaar te bewaren.

Tips bij het invoeren van een brandstofdeclaratie via internet

 • Om online te declareren gaat u naar WWW.MTC.NL, indien u eerder een account heeft aangemaakt kunt u deze op nieuw gebruiken. Is dit de eerste dat u op deze site komt dan kunt u zichzelf als nieuwe gebruiker registreren;
 • Na inloggen kiest u in het menu voor: INSTELLINGEN >> PAS TOEVOEGEN ;
 • Na het koppelen van uw tankpas kunt u bij declaraties een nieuwe declaratie toevoegen;
 • Na het invoeren van een Nederlandse postcode met huisnummer, kunt u op de knop “Controleren” drukken, waarna er automatisch de juiste straat en woonplaats worden bijgezocht;
 • Bij hoeveelheid vult u het aantal liters in, bij bedrag het bedrag in euro;
 • Indien u een scherm terug wilt navigeren binnen de beveiligde MTC-site, gebruik dan de knop “terug” en niet de knop in uw browser. Indien u de knop in de browser gebruikt, verlaat u de beveiligde omgeving en verliest u wellicht ingevoerde informatie;
 • Vergeet na het invoeren van de declaratie niet op de knop “Ter accordering aanbieden” te drukken. Met de knop “Bewaren” wordt de declaratie niet ter accordering aangeboden, maar kunt u de declaratie op een later tijdstip ophalen en eventueel wijzigen. Daarna kunt u de declaratie alsnog ter accordering aanbieden.

Verkeerd inloggen declaratiesysteem

Wanneer u drie keer verkeerd inlogt, wordt de toegang voor de rest van de dag geblokkeerd. U kunt het de volgende dag opnieuw proberen.

Kan niet online declareren / overige declaraties

Lukt het niet om de brandstof online te declareren omdat bijvoorbeeld de declaratietermijn verlopen is, gebruik dan ons Declaratieformulier (NL) / Declaration Form (ENG). Ook andere zaken als brandstof kunnen met dit formulier gedeclareerd worden, denk hierbij aan autolampjes, olie, ruitenwisservloeistof, etc.

Bekeuringen

WagenPlan wikkelt alle bekeuringen van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) automatisch af. Dit houdt in dat WagenPlan alle beschikkingen direct aan het CJIB betaalt. U betaalt dus niet aan het CJIB maar aan WagenPlan!

U ontvangt van WagenPlan een betalingsverzoek. Op dit betalingsverzoek staan dezelfde gegevens als het CJIB op de beschikkingen vermeldt. Dit betalingsverzoek ontvangt u per email of per post.

Indien u niet (tijdig) betaalt, ontvangt u eerst een betalingsherinnering. Wordt deze niet tijdig betaald, dan wordt de bekeuring doorbelast aan de werkgever. Het totaalbedrag wordt dan verhoogd met administratiekosten.

Buitenlandbekeuringen waar nog geen bedrag van bekend is en bekeuringen gereden met een vervangende auto van een garage-/schadeherstelbedrijf kunnen we hier helaas nog niet in meenemen. Deze worden altijd direct aan uw werkgever doorbelast.

Bekeuringen uit België gaan direct naar de werkgever. Belgische bekeuringen dienen volgens de bijgeleverde instructies betaald te worden.

Bent u het niet eens met een bekeuring? Dan kunt u in beroep gaan bij de officier van justitie of de kantonrechter.

In beroep gaan

Lees hier hoe u in beroep kunt gaan tegen een CJIB beschikking. Voor vragen over de aard, de hoogte en de afwikkeling van de bekeuring kunt u de website van het CJIB raadplegen of telefonisch contact opnemen via: 058 - 215 95 55.

In beroep gaan tegen een gemeentelijke bekeuring/buitenlandse bekeuring

Deze informatie verschilt per gemeente en per land en is terug te vinden in de bijlage van uw bekeuring. Komt u er niet uit. Neem dan contact met ons op.

Bekeuringen digitaal betalen

De betalingsverzoeken voor bekeuringen versturen en verwerken we tegenwoordig digitaal. U ontvangt de betalingsverzoeken niet meer per post, maar per email. Het volgende filmpje geeft uitleg over hoe het betalen via email in zijn werking gaat.

Kunnen wij je helpen?
Chat online
Waarom WagenPlan?
 • Persoonlijke ondersteuning
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Geen verrassingen achteraf
 • Hoge klanttevredenheid
8.5
Gebaseerd op
856 reviews
Bekijk rapportcijfers