Wat zit er in het Private Lease contract

WagenPlan Private Lease contract

Met Private Lease van WagenPlan kun je als particulier een auto leasen. Met Private Lease kies je voor gemak en zekerheid. Voor een vast bedrag per maand rijd je een nieuwe auto naar keuze. Geen grote investering en geen verrassingen. Je weet altijd precies waar je aan toe bent. Zoek je een kleine stadsauto, een grote gezinsauto of wil je liever elektrisch rijden? In ons grote aanbod vind je altijd een auto naar keuze.

In een WagenPlan Private Lease contract zit standaard het volgende:

De auto

Ons aanbod  van auto’s is groot: van een compacte stadsauto tot ruime gezinswagen. Ook elektrische auto’s hebben wij beschikbaar voor private lease. Bovendien staan de meeste auto’s bij ons op voorraad. Je rijdt dus al snel rond in de auto van jouw keuze. 

Wegenbelasting

Net als bij een privéauto moet ook voor een leaseauto wegenbelasting betaald worden. Deze wegenbelasting (ook wel houderschapsbelasting, HSB, genoemd) zit in het leasetarief verwerkt. Daar hoef je dus niet meer aan te denken. Wij houden de tarieven aan zoals de Belastingdienst voorschrijft.

Verzekering

De Private Lease auto is allrisk verzekerd. Dat houdt in: de standaard Wettelijke Aansprakelijkheid (WA),  Persoonlijke Ongevallen (POI) en Casco risico.

Het eigen risico bij niet verhaalbare schade is € 300 per schadegeval. Wil je dit eigen risico verlagen kies dan voor de aanvullende module 'Verlaging eigen risico'. Het eigen risico is dan nog maar €150 per schadegeval. 

Onderhoud

Ook een nieuwe auto heeft onderhoud nodig. Bij de meeste nieuwe auto's wordt dit tijdig aangegeven via het motormanagementsysteem dat in de auto is ingebouwd. Als het zogenoemde servicelampje aangeeft dat de auto onderhoud nodig heeft. Dan mag je een afspraak maken met de merkdealer van jouw Private Lease auto. De kosten worden verrekend met WagenPlan.

Banden

De Private Lease auto wordt standaard geleverd op zomerbanden. Zijn de banden versleten (door normaal verbruik) dan krijg een nieuwe set banden op de auto.

Wil je extra veiligheid kies dan voor onze aanvullende module All Season banden. Dit zijn banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Deze banden zijn over het algemeen toegestaan als alternatief in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Reparaties

Het kan natuurlijk voorkomen dat je pech of schade aan de auto krijgt. Meld dit dan direct bij ons en breng de auto ter reparatie naar één van onze partners. De kosten van reparatie en vervanging van onderdelen komen voor rekening van WagenPlan. Per schadegeval dat niet verhaalbaar is bij een derde partij zullen wij wel een eigen risico doorbelasten.

Pechhulp

Mocht je onverhoopt pech hebben dan kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week kosteloos gebruik maken van onze pechhulpdienst Eurocross.

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer is handig als je altijd mobiel wilt of moet zijn, bijvoorbeeld als onderhoud of reparatie langer dan een dag duurt. Standaard heb je recht op vervangend vervoer bij reparatie, onderhoud en schade na 72 uur. Voor een extra bedrag per maand voeg je recht op vervangend vervoer na 24 uur toe aan het Private Lease contract. 

Beschermplan

Uniek bij WagenPlan is het beschermplan. De naam zegt het eigenlijk al. Het beschermplan beschermt je als je in een situatie terecht komt waarbij je niet meer in staat bent de maandelijkse kosten te betalen. Denk hierbij aan gedwongen ontslag, echtscheiding, ontbinding van een geregistreerd partnerschap, ontbinding van een notarieel samenlevingscontract of bij overlijden. Je hebt dan het recht om het Private Lease contract kosteloos te ontbinden.

Wat zit er niet in

De auto krijg je in bruikleen en blijft eigendom van WagenPlan.

Brandstof en boetes zitten niet in het contract inbegrepen, deze betaal je zelf. Omdat de auto op onze naam staat, ontvangt je via ons de boete en bijbehorende betaalmogelijkheid. Ook als je de auto wilt wassen betaal je dat zelf. 

Aanvullende modules

Het Private Lease contract is verder uit te breiden met onze aanvullende modules. Bekijk welke modules er zijn.

Kunnen wij je helpen?
Chat online
Waarom WagenPlan?
  • Persoonlijke ondersteuning
  • Compensatie CO2 uitstoot
  • Geen verrassingen achteraf
  • Hoge klanttevredenheid
8.4
Gebaseerd op
810 reviews
Bekijk rapportcijfers