Wagenparkbeheerder met kennis van zaken

De wereld verandert snel. Elektrisch rijden, het persoonlijk mobiliteitsbudget, de snel veranderende regelgeving en een krappe arbeidsmarkt zijn allemaal zaken waar jij als wagenparkbeheerder mee geconfronteerd wordt. Best ingewikkeld, zeker als je het wagenparkbeheer naast je normale baan erbij doet.

Daarom doen wij er alles aan om het wagenparkbeheer voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo ondersteunen we je bijvoorbeeld met handige online tools als Auto Focus, Factuur Online en WagenPlan Interactief. En met handige informatie om je leaseregeling up-to-date te houden.

Als je je helemaal niet wilt bezighouden met je wagenparkbeheer, dan kunnen wij het volledig van je overnemen, of doormiddel van Fleet Management op de eigen auto's  via Full Operational Lease. Maar uiteindelijk draait het bij ons om maar een ding: jou maximaal rendement uit je mobiliteit laten halen.

Handige tools voor wagenparkbeheerders

Speciaal voor wagenparkbeheerders hebben wij een aantal managementtools om hen te ondersteunen bij het uitvoeren van hun taak.

Autofocus

Autofocus is een onderdeel van WagenPlan Interactief, het online leaseplatform van WagenPlan. Met Autofucus heb je als wagenparkbeheerder toegang tot allerhande relevante informatie over je wagenpark. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kostenoverzicht, verwachtingen voor de komende maanden, afwijkende schadecijfers en brandstofverbruik. Met een paar klikken heb je een antwoord op iedere vraag.

Factuur online

Factuur Online is een persoonlijke online pagina waarop je als wagenparkbeheerder op ieder gewenst moment inzage hebt in facturen met betrekking tot je leaseauto’s. Factuur Online maakt een einde aan de stapels papieren facturen en zorgt voor een effectief, efficiënt en transparant facturatieproces.WagenPlan Interactief

Met WagenPlan Interactief ben je verzekerd van ‘real time’ data, je werkt dus altijd met de meest actuele gegevens. Een online offerte is dus altijd de laatste offerte, je komt achteraf dus nooit voor verrassingen te staan. Met verschillende modules kan WagenPlan Interactief je medewerker bijvoorbeeld met de Autozoeker helpen bij het uitzoeken van een auto terwijl jij het proces online via Bestelbeheer in de gaten kunt houden. 

Hulp bij wagenparkbeheer

Naast de verschillende managementtools (Autofocus, Factuur online en WagenPlan Interactief) bieden we wagenparkbeheerders graag extra hulp en informatie om hun werk te vereenvoudigen. Lees hieronder hoe je je leaseregeling kan indexeren. En wil je hulp bij het integreren van elektrisch leasen in je autoregeling? Lees dan hieronder onze blogs.

Indexeren leaseregeling

Indexeren leaseregeling

Een concurrerende leaseregeling is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde die bepalend kan zijn bij de keuze voor een werkgever. Maar ook als je een concurrerende leaseregeling hebt, ben je er nog niet. Want met het leasebedrag van 5 jaar gelden, kun je vandaag de dag niet dezelfde auto rijden. Je zult je leaseregeling moeten indexeren om niet te versoberen.

Leasebudget elektrische auto berekenen

Leasebudget elektrische auto berekenen

De meeste autoregelingen zijn geschreven voor auto’s met een benzine- of dieselmotor. Bied je je medewerkers de mogelijkheid om elektrisch te leasen, dan moet je nadenken over de hoogte van de leasebudgetten. Lees onze blog over hoe je het leasebudget voor elektrische auto's berekend.

Regels voor laadpaal thuis

Regels voor laadpaal thuis

Bied je je medewerkers de mogelijkheid om elektrisch te leasen, dan moet je de bepalingen in je autoregeling opnemen over laadpalen thuis. Lees onze blog over 'Welke regels gelden er voor een laadpaal thuis'.

 

 

Wagenparkbeheer uitbesteden of niet?

Er komt veel kijken bij het wagenparkbeheer. En je moet er echt bovenop zitten om maximaal rendement uit je mobiliteit te halen. Dat kost tijd en geld. Het is daarom goed om jezelf de vraag te stellen of uitbesteden van je wagenparkbeheer niet een beter plan is.

Wil je meer tijd overhouden voor je core business, dan kun je bij ons terecht voor full operational lease. Omdat wij samen met onze moedermaatschappij veel auto’s hebben rondrijden, kunnen wij goede afspraken maken bij de inkoop van auto’s, het afsluiten van verzekeringen en zaken als schades en onderhoud.

Wij laten onze klanten meeprofiteren van onze inkoopkracht waardoor ze goedkoper gebruik kunnen maken van alle essentiële servicecomponenten. In principe is de opbouw modulair, maar de volgende servicecomponenten vormen de basis: 

  • Inkoop van (nieuwe) auto’s 
  • Reparatie, onderhoud en banden 
  • Allrisk verzekering
  • Vervangend vervoer 
  • Brandstofbeheer 
  • Verkoop van de leaseauto
  • Houderschapsbelasting 
  • 24-uurs pechhulp in heel Europa

Kortom: overweeg je je wagenparkbeheer uit te besteden, neem dan contact op met een van de mobiliteitsadviseurs van WagenPlan voor een vrijblijvend adviesgesprek over full operational lease.

Waarom WagenPlan