CO₂-neutraal wagenpark?

CO2 neutraal wagenpark

CO₂ is een van de grootste veroorzakers van het broeikaseffect, een wereldwijd probleem dat we alleen met z’n allen kunnen aanpakken. Als leasemaatschappij zijn we ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid. Daarom doen we er alles aan om de uitstoot van de leaseauto’s die via ons rijden zoveel mogelijk te beperken. 

Voordelen beperken CO₂-uitstoot

Het beperken van de CO₂-uitstoot heeft niet alleen positieve gevolgen voor het milieu, het werkt ook commerciële in je voordeel. Allereerst is het een belangrijk onderwerp bij aanbestedingen. Hoe lager je uitstoot, hoe beter je scoort op de CO₂-prestatieladder. Maar ook zonder aanbesteding, geven veel klanten de voorkeur aan een bedrijf dat aandacht heeft voor het milieu. Tenslotte vinden ook (potentiële) medewerkers een groen imago belangrijk. Aandacht voor het milieu levert voordeel op in de huidige krappe arbeidsmarkt. 

Onze aanpak

Wij pakken de CO₂-uitstoot in de volgende volgorde aan: 

1. Voorkomen CO₂-uitstoot

We denken graag mee over het reisgedrag van de medewerkers. Is reizen  überhaupt wel nodig? Thuiswerken is tegenwoordig in veel functies mogelijk. En kan vergaderen niet via een conference call? Daarnaast kun je kijken naar alternatieve vervoersmiddelen. Of medewerkers stimuleren om voor korte ritjes de fiets te nemen. 

2. Reduceren CO₂-uitstoot

De inzet van hybride auto’s of een deelauto kan een flinke CO₂-reductie betekenen. Zeker als de deelauto elektrisch is. Maar je bereikt nog veel meer door medewerkers een persoonlijk mobiliteitsbudget te geven. Dan hebben ze een vast budget waarmee ze zelf kunnen bepalen hoe ze zakelijk reizen. Ze kunnen daarbij kiezen uit alle vervoersmiddelen, dus ook OV en deelfietsen. 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een persoonlijk mobiliteitsbudget? Kijk dan bij MobiPlan, onze alles-in-1-oplossing voor je zakelijke mobiliteit.

3. Compenseren CO₂-uitstoot

Wat je ook doet, je wagenpark blijft altijd CO₂ uitstoten. Het goede nieuws is dat wij de compensatie van die resterende CO₂-uitstoot, geheel kosteloos voor onze rekening nemen.  Wil jij weten hoeveel CO₂ uitstoot wij over 2021 voor jou compenseerden? 

Vraag hier jouw CO₂-compensatiecertificaat aan.

Meer weten? Neem direct contact op met een van onze lease adviseurs (055) 579 82 23

Kunnen wij je helpen?
Chat online