Kosten besparen met plug-in hybride in de lease

De plug-in hybride (PHEV) leek voorbij gestreefd door de 100% elektrische auto (EV). Maar niks is minder waar. Want hoewel vooral zijn volledig elektrische broertje door de overheid van fiscale voordelen profiteert, blijft ook de PHEV bijzonder interessant voor de lease. Niet alleen omdat het financieel aantrekkelijk is, maar ook omdat het duurzamer is dan een normale auto. Bovendien is het een goede manier om alvast aan elektrisch rijden te wennen – want daar gaat het uiteindelijk toch naar toe.

Voordelen van de plug-in hybride:

  • Lagere CO2-uitstoot
  • Minder wegenbelasting en bpm
  • Lagere brandstofkosten
  • Comfortabel rijgedrag
  • Versterkt je duurzame imago

 

Hybride en plug-in hybride, wat is het verschil?
Plug-in hybrides in de lease, wat is het financiële plaatje?

Of een plug-in hybride interessant is in de lease is afhankelijk van een heleboel factoren. Niet alleen het aantal kilometers dat een medewerker jaarlijks rijdt, ook de verdeling tussen lange en korte ritten is van belang. En natuurlijk het laadgedrag van de medewerker: kan hij thuis laden of niet? En ook de motivatie om zoveel mogelijk elektrische kilometers te maken speelt een rol.

Om een goed beeld van de financiële consequenties te krijgen rekenen wij graag twee scenario’s voor je door:

  1. het scenario van een wagenpark met auto’s met een benzinemotor en
  2. het scenario met plug-in hybrides. 

Scenario's berekenen

 

Speciale afspraken voor plug-in hybrides in je lease- of autoregeling
Een plug-in hybride is kosten- en milieutechnisch alleen interessant als de berijder zoveel mogelijk laadt. Een laadpaal thuis is daarom een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle inzet. Daar moet je dus afspraken over maken in je autoregeling. Maar er zijn meer afspraken die je speciaal voor PHEV’s in je autoregeling moet vastleggen. Want een plug-in hybride is echt iets heel anders dan een auto met een verbrandingsmotor!
Meer over plug-in hybrides
Stel een PHEV-profiel op van je medewerkers

Plug-in hybrides zijn breed inzetbaar, maar niet geschikt voor iedere medewerker. Het is daarom goed om voor je PHEV’s in je wagenpark opneemt, eerst een PHEV-profiel op te stellen om de juiste medewerkers te selecteren. Zo’n profiel is opgebouwd uit een ritprofiel, laadprofiel en de motivatie van de medewerker. Pak je dit serieus aan, dan word je achteraf niet geconfronteerd met onnodig hoge brandstofkosten en extra CO2-uitstoot.

Lees onze blog met tips over het opstellen van een PHEV-profiel

Plug-in hybride en de laadpas

Om je plug-in hybride auto te kunnen laden heb je een laadpas of laadsleutel nodig. Je kunt kiezen uit een groot aantal aanbieders. Soms betaal je een maandtarief, maar vaak ook niet, en ook de toepassingsmogelijkheden verschillen. WagenPlan heeft een laadpas die toegang biedt tot alle publieke en semi-publieke laadpalen én snellaadstations. Je ontvangt de pas als je een PHEV bij ons least.