Eenvoudige reisadministratie en verrekening van reiskosten en kilometers voor alle zakelijke ritten

Flexibel zakelijk reizen met MobiPlan

Steeds meer medewerkers bepalen liever zelf hoe ze naar hun werk of naar klanten reizen. Ze willen kunnen kiezen tussen diverse vervoersvormen zoals een leaseauto of -fiets, het OV en waar mogelijk deelauto's en scooters of andere vormen van vervoer. Dat is prima, maar de reisadministratie die deze nieuwe manier van reizen met zich meebrengt, moet je niet boven het hoofd groeien. Een alles-in-een-oplossing voor zakelijk reizen is daarom een absolute must. Zeker met de verplichte CO₂-registratie die eraan komt. Met MobiPlan behoud je het overzicht en weet je zeker dat het goed zit bij de implementatie van een toekomstbestendige mobiliteitsregeling.

Mobiliteitsoplossing op maat voor alle medewerkers

De MobiPlan-applicatie voor je mobiliteitsregeling biedt medewerkers toegang tot alle vormen van zakelijk vervoer. Per individuele medewerker kun je bepalen welke vervoersmiddelen hij of zij voor zakelijke ritten mag gebruiken. De registratie, budgettering, declaratie en verrekening gaan vervolgens grotendeels automatisch via een handige app, mobiliteitskaart en webportal. Dat betekent minder reisadministratie, zowel voor de organisatie als voor de medewerkers, en daardoor zijn er minder kosten.

Waarom MobiPlan kiezen voor je mobiliteitsregeling?

  • Toegang tot alle soorten vervoer via één loket 
  • Makkelijk in te richten op medewerkersgroepen of op de individuele wensen van de medewerkers
  • Eenvoudig in gebruik voor werknemers en werkgevers
  • Geen gedoe met reisadministratie door automatische verrekening van reiskosten en kilometers
  • 1 overzichtelijke factuur aan het eind van de maand

Wat is een mobiliteitsregeling?

Een mobiliteitsregeling legt de spelregels rondom mobiliteit vast tussen de werkgever en werknemer. Het is een goed instrument voor tevreden medewerkers en behapbare kosten. In een mobiliteitsregeling bepaal je onder andere op welke reiskostenvergoeding de verschillende functiegroepen of individuele medewerkers recht hebben. En van welke (combinatie van) vervoersmiddelen ze gebruik mogen maken voor hun zakelijke ritten: van leasefiets tot leaseauto, van deelauto tot OV. Met een mobiliteitsregeling kun je ook het reisgedrag van medewerkers sturen. Zo kun je bijvoorbeeld duurzaam reizen stimuleren, door het gebruik van OV en (lease)fiets aan te bieden. Een efficiënte mobiliteitsoplossing, zoals MobiPlan, voor het registreren en aanbieden van deze vervoersmiddelen is hierbij essentieel.

 

Eén loket voor je mobiliteitsregeling

Eén loket voor je mobiliteitsregeling

Voor iedere zakelijke reis is er een ideale combinatie van vervoersmiddelen. MobiPlan is het loket waar je alles in één keer kunt regelen en medewerkers hun eigen mobiliteitsmix kunnen samenstellen. Van leasefiets tot leaseauto, van deelauto tot OV. Kortom: ideaal voor bedrijven die werken met een toekomstbestendige mobiliteitsregeling.

App, mobiliteitskaart en webportal

App, mobiliteitskaart en webportal

MobiPlan is 24/7 bereikbaar via app, mobiliteitskaart en webportal. Dat maakt het registreren en declareren van ritten met verschillende vervoersmiddelen erg gemakkelijk. Reizen, reiskosten en kilometers worden automatisch vastgelegd. En aan iedere vorm van vervoer kun je een aparte vergoeding koppelen die automatisch wordt verrekend.

Mobiliteitsadvies

Mobiliteitsadvies

De ideale inrichting van de mobiliteitsregeling verschilt per bedrijf en kan een hele puzzel zijn. We denken graag met je mee. In ons advies houden we daarom rekening met de vestigingsplek van het bedrijf, het reisgedrag van individuele medewerkers of medewerkersgroepen, de milieu-impact van de vervoersmiddelenmix, medewerkerstevredenheid en natuurlijk het beschikbare budget.

Reizen met leaseauto én OV en andere vervoersmiddelen

Medewerkers die onder de huidige mobiliteitsregeling gewend zijn aan een leaseauto, kunnen met MobiPlan voor een kleinere leaseauto kiezen en de rest van hun budget op een mobiliteitskaart zetten. Zo krijgen zij meer vrijheid bij het inrichten van hun zakelijke ritten zonder dat ze hun verworven rechten volledig op hoeven te geven. Dat maakt overstappen op MobiPlan een interessante keuze voor iedereen.

Waarom WagenPlan