7 redenen om je medewerkers een mobiliteitskaart te bieden

7 november 2022
7 redenen om je medewerkers een mobiliteitskaart te bieden

Of het nu om woon-werkverkeer, zakelijke of privéritten gaat: in Nederland reizen we veel tijdens de werkweek. Het introduceren en gebruiken van een mobiliteitskaart is dan een geschikte oplossing voor zakelijke mobiliteit. Er zijn namelijk meerdere voordelen te benoemen voor het gebruik van de kaart. We zetten er 7 voor je op een rijtje.

Hoe werkt een mobiliteitskaart?

We kennen allemaal de OV-chipkaart, de deelauto's en de NS-Businesscard. Een mobiliteitskaart bundelt deze producten samen, uitgebreid met andere vervoersmiddelen zoals: de OV-fiets, parkeren (op straat en in de garage), eigen deelauto's, deelfietsen, taxi's, tanken en elektrisch laden. Zo maak je al je zakelijke reizen met één kaart. Dit zorgt voor een gemakkelijke, duurzame en overzichtelijke manier van zakelijke mobiliteit.

1. Niet meer hoeven opladen

Iedereen die met het OV reist komt weleens in de situatie dat bij het inchecken het saldo te laag is. Met de mobiliteitskaart is dat probleem verleden tijd: er staat automatisch altijd genoeg saldo op je kaart. Dat bespaart je onnodige moeite en vooruitdenken.

2. Alle soorten mobiliteitsdiensten staan voor je klaar

De trein, tram en metro, maar ook andere vervoersmiddelen. Met de mobiliteitskaart heb je ze allemaal binnen handbereik. Zo maak je – als dat nodig is – zelfs gemakkelijk gebruik van deelfietsen-, -scooters en -auto’s. De kaart biedt zo een geschikt vervoersmiddel voor elke reis.

3. Je kunt terecht bij (bijna) alle tankstations in Nederland

Ook een handig voordeel van de mobiliteitskaart: het feit dat je vrijwel overal in Nederland terecht kunt voor benzine en elektrisch laden. Daardoor is het niet nodig om een omweg te maken en kom je snel en gemakkelijk aan bij je plek van bestemming.

MobiPlan informatiebrochure aanvragen

4. Flexibiliteit in je manier van reizen

Hybride werken neemt toe aan populariteit. Waar je ook werkt; door de mobiliteitskaart is het vervoer zo geregeld. Je kunt dus zelf bepalen hoe, waar, en wanneer je wilt reizen.

5. Je draagt bij aan duurzaamheid

Het is met de mobiliteitskaart mogelijk voor werknemers om met de eigen auto op pad te gaan en 0,19 cent per kilometer te declareren. Het is alleen minder duurzaam. Door gebruik te maken van je mobiliteitskaart en medewerkers aan te moedigen om voor andere vervoersmiddelen te kiezen, draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Lees hier hoe je in zeven stappen een duurzame mobiliteitsregeling inricht. 

6. Overzichtelijke administratie

Had je vroeger nog te maken met verschillende bonnetjes, declaraties en afschriften? Dat is dan nu verleden tijd. Doordat alles op één factuur verschijnt, heb je een duidelijk overzicht en zijn de ritten en gemaakte kosten inzichtelijk samengebracht.

7. Handige manier van betalen

Ook aan de betaling(en) is gedacht. Als werkgever betaal je namelijk achteraf. Bovendien krijg je een maximale btw-teruggave bij het gebruik van de mobiliteitskaart. Wel zo handig!

Meer weten over de verdere verduurzaming van je zakelijke mobiliteit via MobiPlan? Download de Informatiebrochure MobiPlan

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties