Kosteloos CO2-uitstoot compenseren

WagenPlan compenseert CO2-uitstoot van 4,8 miljoen liter brandstof

Ook in 2018 compenseerden we weer de volledige CO2-uitstoot van alle, door onze leaserijders, gereden kilometers. In totaal was dat ruim 11.000 ton! CO2 compenseren doen we al sinds 2007. Toen begonnen we als eerste Nederlandse leasemaatschappij met het zonder extra kosten voor onze klanten, compenseren van de CO2-uitstoot van alle auto's die via ons rijden. 

Ruim 11 duizend ton CO2 

De Climat Neutral Group heeft de CO2-uitstoot van een aantal activiteiten berekend en op een rijtje gezet. 1 ton CO2 uitstoten doe je wanneer je… 

  • 319 liter diesel verbrandt
  • 7 keer naar Parijs vliegt
  • 300 kilo standaard kantoorpapier verbruikt
  • 16.000 km met de trein reist
  • 500 dagen ademhaalt

Vermenigvuldig deze aantallen met meer dan 11.000 en je krijgt een beetje een idee van hoeveel CO2 we compenseren.

Hoe pakken wij die CO2-compensatie aan? 

Dit jaar investeren wij in het Yuntdag Wind Power Project in Turkije. Het project heeft een Gold Standard keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden.

De belangrijkste eisen van het Gold Standard keurmerk zijn:

  • De projecten zorgen echt voor CO2-vermindering.
  • Er zijn lokale organisaties bij betrokken.
  • De bijdrage aan duurzame ontwikkeling is transparant.

Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld eisen zijn aan bescherming van ecosystemen en het gebruik van schaars (grond)water. Gold Standard is een initiatief van onder andere het Wereld Natuurfonds (bron: milieucentraal.nl). We hebben het project aangekocht via onze partner Climex.

Klik hier als je meer wilt weten over het Yuntdag Wind Power Project.

CO2-compensatie ook commercieel interessant 

CO2-compensatie is niet alleen goed voor het milieu, het vergroot ook je commerciële kansen. Bijvoorbeeld voor bedrijven die meedoen aan aanbestedingen: een goede score op de CO2-prestatieladder levert punten op.

Lees deze twee klantcases als je meer wilt weten over hoe CO2-compensatie je commerciële kansen vergroot:

CO2-uitstoot voorkomen? Stap over op elektrisch! 

Voorkomen is nog beter dan compenseren. Daarom helpen wij onze klanten graag bij een overstap op CO2-vrij elektrisch rijden. Bijvoorbeeld met onze Pilot Elektrisch leasen. Daarmee kun je op kleine schaal ervaring opdoen en kijken of elektrisch rijden bij je medewerkers en je bedrijf past.