WagenPlan compenseert volledige CO2-uitstoot zakelijke leasevloot

Al sinds 2007 compenseren wij de volledige CO₂-uitstoot van alle zakelijke leaserijders die via ons rijden. Helemaal gratis, onze klanten betalen er niets voor. In 2023 was dit in totaal ruim 11.435 ton. Zo hebben wij sinds 2007 al tienduizenden tonnen CO₂ gecompenseerd. Het is goed om te zien dat steeds meer leasemaatschappijen ons voorbeeld volgen. Want alleen samen kunnen we de CO₂-uitstoot een halt toeroepen.

Voorkomen, beperken, compenseren

Bij WagenPlan overleggen we als eerste met de klant over hoe CO₂-uitstoot te voorkomen is, bijvoorbeeld door elektrisch lease te stimuleren.

Om de uitstoot zoveel mogelijk beperken, bieden wij onze klanten MobiPlan. MobiPlan is één loket waarmee zij toegang hebben tot alle vormen van zakelijk vervoer. Zo kunnen zij bewuster reizen door te kiezen voor de trein, bus, tram, lease- of OV-fiets, elektrische scooters en deelauto’s.

De kosteloze compensatie van de CO₂-uitstoot die niet te voorkomen valt, is de laatste stap binnen ons CO₂-beleid.

CO₂-vermindering in cijfers

In 2023 hebben onze leaserijders 22% minder diesel getankt dan in 2022. Niet alleen reden ze minder kilometers, ook de samenstelling van de leasevloot veranderde. Zo nam het aantal dieselauto’s in 2023 met 20% af en steeg het aantal benzineauto's met 4%. De grootste toename zagen we bij de elektrische auto’s: dit waren er 30% meer dan in 2022. Het bewijs dat het stimuleren van elektrisch rijden om CO₂-uitstoot te voorkomen, z’n vruchten afwerpt.

11.435 ton CO₂, hoeveel is dat?

  • Gemiddelde jaarlijkse uitstoot door elektriciteitsgebruik (grijs) van ongeveer 17.250 huishoudens
  • Gemiddelde jaarlijkse uitstoot van 5.440 benzineauto’s
  • Gemiddelde jaarlijkse uitstoot 11.500 elektrische auto’s op grijze stroom
  • 828.000 enkeltjes Amsterdam - Parijs met de HSL
  • 29.900 economy vluchten Amsterdam - Rome

Bovenstaande berekeningen zijn uitgevoerd op basis van de gegevens van het CBS, Milieu Centraal en de Climat Neutral Group.

Hoe pakt WagenPlan de CO₂-compensatie in 2023 aan?

Om de CO₂ footprint over het jaar 2023 te compenseren investeren wij in het windmolenproject in India

CO₂-compensatie ook commercieel interessant

CO₂-compensatie is niet alleen goed voor het milieu, het vergroot ook je commerciële kansen. Bijvoorbeeld voor bedrijven die meedoen aan aanbestedingen.

Lees deze klantcase als je meer wilt weten over hoe CO₂-compensatie commerciële kansen vergroot:

CO₂-uitstoot voorkomen? Doe een pilot elektrisch leasen!

Voorkomen is nog beter dan compenseren. Daarom helpen wij onze klanten graag bij een overstap op CO₂-vrij elektrisch rijden. Bijvoorbeeld met de Pilot Elektrisch leasen. Daarmee kun je op kleine schaal ervaring opdoen en kijken of elektrisch rijden bij jouw medewerkers en het bedrijf past.

CO₂-uitstoot beperken? Stap over op een mobiliteitsbudget en MobiPlan!

Met een persoonlijk mobiliteitsbudget bepalen medewerkers zelf hoe ze zakelijk reizen. En worden ze uitgedaagd om bewuster te reizen, bijvoorbeeld door in plaats van de auto te kiezen voor het OV of een deelfiets. Om deze vrijheid volledig te kunnen benutten en niet bedolven te worden onder een berg administratie heeft WagenPlan de mobiliteitsregeling MobiPlan ontwikkeld.

MobiPlan maakt gebruik van een slimme app waarmee het registreren en declareren van je zakelijke mobiliteit een fluitje van een cent is. Reizen, kosten en kilometers worden automatisch vastgelegd en maandelijks gefactureerd. MobiPlan is per individuele medewerker in te regelen, geschikt voor alle vormen van zakelijk vervoer en inclusief een zeer complete mobiliteitskaart die nagenoeg alle vervoersoplossingen ontsluit. Lees meer over je mogelijkheden met MobiPlan > Al sinds 2007 compenseren wij de volledige CO₂-uitstoot van alle zakelijke leaserijders die via ons rijden. Helemaal gratis, onze klanten betalen er niets voor. In 2023 was dit in totaal ruim 11.435 ton. Zo hebben wij sinds 2007 al tienduizenden tonnen CO₂ gecompenseerd. Het is goed om te zien dat steeds meer leasemaatschappijen ons voorbeeld volgen. Want alleen samen kunnen we de CO₂-uitstoot een halt toeroepen. 

Vraag je eigen CO₂-compensatiecertificaat aan

Wil je weten hoeveel CO₂ jullie wagenpark het afgelopen jaar heeft uitgestoten? Vraag dan een CO₂-compensatiecertificaat aan via onderstaand formulier. Op dit certificaat staat precies hoeveel CO₂ we het afgelopen jaar voor je hebben gecompenseerd.

 

Vraag hier je CO₂-compensatiecertificaat aan

Kunnen wij je helpen?
Chat online