Voordelen van Autolease

Kiest u voor een leaseauto, dan profiteert u van vele voordelen. Zo kunt u de euro's die u normaal gesproken investeert in uw wagenpark nu direct investeren in uw onderneming. Daarnaast brengt autoleasing veel gemak met zich mee, want alle zaken omtrent de leaseauto en de leasecontracten worden door de leasemaatschappij afgehandeld. Het enige verschil met kopen is dat u een leaseauto niet zelf aanschaft. Verder zijn er alleen maar voordelen!

Hieronder leest u wat de algemene voordelen zijn van het gebruik van leaseauto's voor uw onderneming.

Alle voordelen van operationeel leasen op een rij

 • Uw kapitaal blijft beschikbaar voor uw bedrijfsvoering;
 • Er is geen eigen kapitaalinvestering vereist;
 • Administratieve lastenverlichting;
 • Onderhoudstechnische uitbesteding van reparaties, onderhoud en banden;
 • Budgetteerbaar. De kosten zijn van tevoren bekend. Alleen brandstofkosten komen daar nog bij;
 • Gebruikersgemak. Als leasemaatschappij regelen wij vrijwel alles voor u;
 • U en uw berijders zijn volledig verzekerd door de leasemaatschappij;
 • Als er problemen zijn met de leaseauto is vervangend vervoer eenvoudig geregeld;
 • Onze uitstekende pechhulp is inbegrepen en u hoeft dit dus niet zelf te regelen. 

Standaard inbegrepen in de leaseprijs

 • Allrisk verzekering met Europa dekking
 • Pechhulp in binnen- en buitenland
 • Volledig onderhoud en reparatie
 • Inzittenden verzekering

Operational Lease bij WagenPlan

Kiest u voor operational lease bij WagenPlan, dan beheren wij uw wagenpark en nemen we tegelijkertijd de financiering voor onze rekening. Operational lease kent twee varianten, te weten: operational lease op basis van gesloten calculatie operational lease op basis van open calculatie Afhankelijk van de aard van uw onderneming en uw specifieke wensen, bekijken we welke variant het best bij u past.

Sale and lease back

Onder bepaalde condities verkoopt u uw wagenpark aan ons en least u de auto's tegen gunstige voorwaarden terug. Sale and lease back maakt het mogelijk om op korte termijn over meer werkkapitaal te beschikken. U hoeft niet te wachten tot uw wagenpark aan vervanging toe is. De overstap naar leasing kan op elk moment worden gemaakt. Een oplossing bij uitstek voor als u uw aandacht vooral op uw eigen bedrijfsvoering wilt richten én de controle over uw wagenpark wilt behouden.

Nieuwe mobiliteit: geschikt voor jouw organisatie of niet?

Bepaal jij het mobiliteitsaanbod of bepalen je medewerkers zelf hoe ze voor hun werk reizen?

In dit e-book plaatsen we nieuwe mobiliteit in een breder maatschappelijk kader en laten we zien wat de consequenties voor je medewerkers en je organisatie zijn.

Download het gratis e-book met handige checklist

Interessante blogposts over auto leasen

De wereld om ons heen verandert snel: wegen slippen dicht, stadscentra worden gesloten voor vervuilend verkeer en de leaseauto is niet meer heilig. Voor een oplossing moeten we oude denkkaders afbreken en nieuwe mobiliteit omarmen.  Nieuwe mobiliteit komt er op neer dat niet de door de werkgever aangeboden vervoersoplossingen zoals de leaseauto, fiets of het OV centraal staan, maar de behoefte van de medewerkers. Zij willen zelf kunnen bepalen hoe ze hun mobiliteit inrichten. Wat dat voor jouw bedrijf betekent? Dat lees je in deze blogpost.

Een leaseauto kan je ook gebruiken voor privé gebruik, maar hier staat wel iets tegenover. De Belastingdienst ziet dit eigen gebruik als loon in natura. Wat is precies je eigen bijdrage en hoe bereken je de maandelijkse kosten van je leaseauto? Wil je weten hoe dit werkt en hoe je de maandelijkse kosten voor je lease auto berekent? Lees dan verder!

Lang of kort leasecontract? De flexibilisering van de arbeidsmarkt heeft gevolgen voor het leasen. Werkgevers nemen graag het zekere voor het onzekere en geven werknemers in eerste instantie een tijdelijk arbeidscontract. Vaak een jaarcontract. Bevalt de medewerker of is het project waarvoor hij is aangenomen nog niet afgerond, dan kan deze constructie nog twee keer worden toegepast. Maar wat als zo’n medewerker een leaseauto krijgt en het contract na de tweede keer niet wordt verlengd terwijl je daar bij het afsluiten van het leasecontract wel vanuit was gegaan? Een flexlease contract biedt uitkomst. 

Hoe langer het lease termijn hoe lager je maandelijkse kosten, dat is logisch. Maar wil je niet vast zitten aan een 5 jarig leasecontract, dan is shortlease zeker het overwegen waard. Shortlease geeft je ook de kans om kennis te maken met het volledig elektrisch rijden, elektrisch auto leasen. Lees hier hoe je de kosten van shortlease kan onderdrukken.

Bedrijfswagens leasen of kopen? Er kleven niet alleen maar nadelen aan het zelf investeren in bedrijfswagens. Je hebt de investeringsaftrek en aftrek van de afschrijving. Maar er staan meer en ingrijpender nadelen tegenover, niet alleen financieel, maar ook qua risico’s, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden. In het geval je je bedrijfswagens niet koopt maar least, ervaar je een breed scala aan voordelen. Lees in deze blog de voor en nadelen van kopen en leasen van je bedrijfswagens. 

Wat komt er kijken bij het op orde brengen en houden van je bedrijfsauto's? Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt, maar wel 100% bedrijfszeker kunt opereren? In dit blog schrijft onze bedrijfswagenspecialist waar je rekening mee moet houden als je in bedrijfswagens investeert.

In het leasetarief zijn kosten voor de verzekering en de belasting opgenomen. De brandstofkosten, zijn echter voor je zelf. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op de brandstof. Dat kan door je rijgedrag aan te passen en te besparen op het aantal gereden kilometers door bijvoorbeeld werken op afstand te stimuleren. Wat ons betreft is dat sowieso een goed idee. Om directer invloed te hebben op het brandstofgebruik is het verstandig om te kiezen voor zuinige auto’s. Bekijk de top 5 zuinigste auto's van dit moment.

Kunnen wij u helpen
Chat online
Waarom WagenPlan?
 • Mobiliteitsadvies op maat
 • Persoonlijke ondersteuning
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Geen verrassingen achteraf
 • Hoge klanttevredenheid
8.4
Gebaseerd op
1061 reviews
Bekijk rapportcijfers