Keurmerk Private Lease

Het keurmerk staat voor veilig, verantwoord en vertrouwd leasen en bied je de volgende 5 zekerheden:

 1. Eerlijke voorwaarden 
  De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond.
 2. Compleet product
  Het is duidelijk wat in de leaseprijs zit. Jouw leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
 3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  De leasemaatschappij bekijkt en beoordeelt samen met jou hoeveel je wilt en kunt betalen. Daardoor heb je de zekerheid dat je de maandelijkse leasekosten financieel kunt dragen.
 4. 14 dagen bedenktijd
  Je moet zorgeloos kunnen genieten van jouw leaseauto en een weloverwogen keuze maken. Daarom heb je op basis van het consumentenrecht 14 dagen bedenktijd.
 5. Zekerheid bij klachten
  Een eventueel geschil wordt snel en eenvoudig opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Het keurmerk is opgezet omdat steeds meer partijen privé lease, of private lease, aanbieden. Privé lease is populair: steeds meer particulieren leasen een auto. Dit past in de trend van bezit naar gebruik. Je wilt liever niet zelf een groot bedrag uitgeven maar wel graag in een nieuwe, veilige auto rijden. Maar hoe kies je een betrouwbare leasemaatschappij? Daar helpt het keurmerk je mee.

Ook de overheid vindt het belangrijk dat je als consument eerlijk en goed geïnformeerd een keuze kunt maken. Daarom is er een onafhankelijk keurmerk opgezet. In het bestuur zijn verschillende partijen vertegenwoordigd, zowel uit de autobranche als vanuit  consumentenorganisaties.

Het Keurmerk Private Lease hoort bij Stichting Keurmerk Private Lease. Stichting Keurmerk Private Lease wil de consument beschermen. Dankzij het keurmerk weet je bij welke partij je veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Wij maken graag heldere afspraken. Zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het keurmerk geeft dit weer. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat je als consument tevreden bent. Samen zorgen we ervoor dat je veilig, verantwoord én vertrouwd kunt rijden in jouw private leaseauto!

Wil je meer weten over het Keurmerk Private Lease? Ga naar www.keurmerkprivatelease.nl of bekijk deze video

Waarom WagenPlan?
 • Persoonlijke ondersteuning
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Geen verrassingen achteraf
 • Hoge klanttevredenheid
8.4
Gebaseerd op
810 reviews
Bekijk rapportcijfers