Subsidie bij elektrisch Private Leasen

Subsidie bij elektrisch leasen voor consumenten

Subsidie bij lease elektrische auto

Vanaf 1 juli 2020 kan een consument aanspraak maken op € 4.000,- subsidie op de aanschaf of lease van een nieuw elektrisch voertuig (EV). Ook is er € 2000,-- subsidie beschikbaar voor de aanschaf of lease van een gebruikte elektrische auto.

De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen. Voor een elektrische auto met een aanschafprijs boven dit bedrag kan dus geen subsidie worden aangevraagd. Ook moet de auto een bereik of actieradius hebben (afgelegde afstand op één acculading) van minimaal 120 kilometer.

Uiteindelijk wil de overheid onder andere op deze manier elektrisch rijden toegankelijk te maken voor de particulier.

Hoe werkt het verkrijgen van deze subsidie bij Private Lease

De subsidie Elektrische personenauto’s vraag je achteraf aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het geld wordt in maandelijkse termijnen uitbetaald. Je kunt per persoon één keer een subsidieaanvraag doen via een erkend bedrijf, zoals aangesloten bij Bovag. Je kunt je vanaf 1 juli hiervoor aanmelden.  Als je subsidie ontvangt voor een Private Lease auto en je beëindigt het contract binnen 4 jaar, dan stopt de subsidie ook. Als je subsidie wilt aanvragen, is het een voorwaarde dat je een leasecontract afsluit bij een deelnemer van het Keurmerk Private Lease. 

Update: Het EV-subsidieloket sluit tot 1 januari

Al eerder werd bekend dat het potje voor 2020 al leeg is, maar nu heeft het kabinet heeft ook besloten de zogenaamde doorschuifbepaling te schrappen uit de subsidieregeling elektrische personenauto’s voor particulieren en het RVO-loket te sluiten tot 1 januari 2021. Dit betekent dat er tot 1 januari geen nieuwe subsidieaanvragen ingediend kunnen worden.

Een auto private leasen

Met een elektrische private leaseauto rijd je een paar jaar in de auto tegen een vaste prijs, inclusief service en onderhoud. Je hoeft de aanschafprijs niet ineens te betalen en hebt geen risico op waardedaling.