WagenPlan 20 jaar partner in duurzame mobiliteit

WagenPlan is jarig! Na 20 jaar is onze ambitie nog steeds springlevend: wij willen bewijzen dat mobiliteit, duurzaamheid en rendement hand in hand gaan. Voor ons is duurzaamheid geen door de markt en tijdsgeest afgedwongen thema, maar een bewuste keuze: duurzaamheid zit al sinds onze oprichting in 2001 in onze genen.

Wij willen onze klanten bedanken voor de kansen die zij ons hebben geboden om onze ambitie waar te maken.


Alleen dankzij hen hebben wij onze duurzame mobiliteitsinnovaties in de markt kunnen zetten en verfijnen. Voor ons het bewijs dat je alleen samen het verschil kunt maken!

De mijlpalen die wij de afgelopen 20 jaar met onze klanten hebben gerealiseerd, zie je hieronder. Wat ons betreft zijn we nog lang niet klaar. We gaan samen door met het bedenken en uitvoeren van nieuwe ideeën en plannen, precies zoals we dat al sinds 2001 doen!

Op naar de volgende 20 jaar!

Oprichting WagenPlan
2001: Joint venture van Athlon en Centraal Beheer
Start CO2-programma
2007: Als eerste leasemaatschappij compenseren wij kosteloos de totale CO2-uitstoot van al onze klanten
Eerste elektrisch-rijden-dag
2009: Eerste elektrisch-rijden-dag voor klanten
Winnaar Gouden Gazelle
2009 én 2010: Winnaar Gouden Gazelle voor snelst groeiende bedrijven van Nederland
Introductie e-scooter in de lease
2010: Destijds een heel vooruitstrevend idee, inmiddels gemeengoed
Cleaner Car Contracts
2012: Partner van Cleaner Car Contracts
Beste Leasemaatschappij
2016-2021: Vanaf 2016 vallen wij ieder jaar in de prijzen bij de verkiezing ‘Beste Leasemaatschappij’
Introductie MobiPlan
2018: Introductie MobiPlan, een alles-in-1-oplossing voor zakelijk reizen.

De hoogtepunten van 20 jaar Wagenplan

start

2001: Oprichting WagenPlan

Opgericht als joint venture van Athlon en Centraal Beheer vanuit de visie en ambitie om mobiliteit te verduurzamen. Met de slagkracht van onze twee grote moeders en de flexibiliteit en wendbaarheid van een middelgrote speler in de leasemarkt, zijn wij sinds onze oprichting aanjager van duurzame mobiliteitsinnovaties.

2007: Start CO2-programma

2007: Start CO2-programma

Start met ons CO2-programma gericht op het voorkomen, reduceren en compenseren van CO2-uitstoot. Als eerste leasemaatschappij compenseren wij sinds 2007 de totale CO2-uitstoot van al onze klanten die overblijft na de uitstoot eerst zoveel mogelijk te hebben voorkomen en beperkt.

 2009: Eerste elektrisch rijden dag  

2009: Eerste elektrisch rijden dag

Organisatie eerste elektrisch-rijden-dag voor onze klanten op vliegveld Lelystad. Het aantal 100% elektrische modellen is dan nog erg beperkt. Gelukkig is er ook een elektrische Lotus om het stoffige imago dat de elektrische auto dan nog heeft, op te poetsen. Kennelijk zijn we daarin goed geslaagd.

 2009 én 2010: WagenPlan winnaar Gouden Gazelle  

2009 én 2010: Winnaar Gouden Gazelle

Het Financieel Dagblad reikt ieder jaar de Gouden Gazelle uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Door deze trofee twee jaar op rij te winnen, bewijzen we dat onze klanten duurzame mobiliteit in combinatie met kostenbesparing waarderen.

 WagenPlan 2010: Introductie e-scooter in de lease  

2010: Introductie e-scooter in de lease

Zakelijke mobiliteit is voor ons meer dan een leaseauto alleen. Je kunt ook andere vervoersmiddelen inzetten. Zoals bijvoorbeeld een e-scooter. In 2010 een heel vooruitstrevend idee, inmiddels gemeengoed in de leasewereld. Goed nieuws, want alleen samen kunnen we de CO2-uitstoot het hoofd bieden.

 2012: WagenPlan wordt Partner Cleaner Car Contracts  

2012: Partner Cleaner Car Contracts

Tijdens de Ecomobielbeurs in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam heeft WagenPlan een stand waar genodigden elektrisch rijden in de praktijk kunnen ervaren. Tijdens de beurs tekenen we met een aantal collega leasemaatschappijen in het bijzijn van Minister Schultz Verhagen en de Rotterdamse wethouder Van Huffelen het Cleaner Car Contract. Het doel: de CO2-uitstoot verder terugdringen.

2016 - 2021: WagenPlan is Beste Leasemaatschappij   

2016 - 2021: Beste Leasemaatschappij

Vanaf 2016 vallen we ieder jaar in de prijzen bij de verkiezing ‘Beste Leasemaatschappij’ van de Vereniging van Zakelijke Rijders. Dat resulteert in een prijzenkast vol zilverwerk in de verschillende categorieën. Wagenparkbeheerders en leaserijders, bedankt voor jullie stem!

 2018: Introductie MobiPlan  

2018: Introductie MobiPlan

Introductie MobiPlan, onze alles-in-1-oplossing voor zakelijk reizen. Via MobiPlan krijgen onze klanten toegang tot alle gewenste vervoersmiddelen inclusief eenvoudige verrekening van alle zakelijke reizen via een software tool en app. Dat biedt medewerkers met een mobiliteitsbudget de mogelijkheid om voor de meest duurzame vervoersoplossing te kiezen.

WagenPlan 20 jaar