Flexlease: het leasecontract dat meegroeit met tijdelijke arbeidscontracten

8 november 2017
Flexlease: het leasecontract dat meegroeit met tijdelijke arbeidscontracten

De flexibilisering van de arbeidsmarkt heeft gevolgen voor het leasen. Veel bedrijven geven werknemers in eerste instantie een jaarcontract. Dat kan in totaal drie keer. Maar wat als zo’n medewerker een leaseauto krijgt en het contract na de tweede keer niet wordt verlengd terwijl je daar bij het afsluiten van het leasecontract wel vanuit was gegaan? Een flexlease contract biedt uitkomst.

Lang of kort leasecontract?

Werkgevers nemen graag het zekere voor het onzekere en geven werknemers in eerste instantie een tijdelijk arbeidscontract. Bevalt de medewerker of is het project waarvoor hij is aangenomen nog niet afgerond, dan kan deze constructie nog twee keer worden toegepast. Omdat je vooraf niet zeker weet hoe lang de medewerker in dienst blijft, is het moeilijk te bepalen voor hoe lang je een leasecontract moet afsluiten. Een langlopend leasecontract brengt namelijk onverwachte extra kosten met zich mee als je die voor het einde van de contractperiode beëindigd. En steeds opnieuw shortlease contracten van bijvoorbeeld een jaar afsluiten is erg duur.  

Flexibel leasecontract geeft voorspelbaarheid

Flexlease is de oplossing die WagenPlan voor deze situatie biedt. Het is een flexibel leasecontract dat parallel loopt met het arbeidscontract en dat je bij tussentijds opzeggen niet opzadelt met onverwachte kosten. Kortom: een mooie leaseoplossing voor werkgevers die hun bedrijf maximaal flexibel willen inrichten en voorspelbaarheid van hun kosten belangrijk vinden.

Hoe flexlease precies werkt

Het flexlease contract van WagenPlan is in feite een optelsom van kortlopende leasecontracten, dat naarmate het langer loopt minder per maand gaat kosten. Groot voordeel is dat je het zonder extra kosten, jaarlijks tussentijds kunt opzeggen. Een voorbeeld kan dit verduidelijken: 

Een werkgever neemt een werknemer aan op een jaarcontract met de intentie dit contract 3 keer met een jaar te verlengen Parallel sluit hij daarom een flexlease contract af van in eerste instantie 1 jaar en daarna te verlengen met het aantal maanden gelijk aan de duur van het tweede arbeidscontract. In het eerste jaar zijn de kosten ogenschijnlijk duurder. Maar wordt dit contract na bijvoorbeeld een jaar weer verlengd met een jaar dan wordt het tarief met terugwerkende kracht verlaagd als het ware het een 2 jarig contract was. Naarmate u het contract van de werknemer in kwestie verlengt, wordt het leasecontract hiermee al snel voordeliger. Uiteraard maken we het verloop van de tarieven over de verschillende periodes vantevoren inzichtelijk. Zo heeft u volledige voorspelbaarheid over de kosten en komt u niet voor verrassingen te staan als het arbeidscontract niet verlengd wordt. 

Leaseauto beïnvloedt keuze voor werkgever

Met flexlease biedt WagenPlan je de mogelijkheid om ook je werknemers met een tijdelijk contract, zo voordelig mogelijk in een leaseauto te laten rijden. En zoals we allemaal weten is een leaseauto voor werknemers een belangrijke reden om voor een werkgever te kiezen. Volgens ons reden genoeg om deze leasevorm serieus in overweging te nemen bij het opstellen van je mobiliteitsplan.

Meer weten over de mogelijkheden van flexlease voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met mij op of een van mijn collega's.

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties