De voor- en nadelen van elektrisch rijden op een rijtje

17 mei 2016
De voor- en nadelen van elektrisch rijden op een rijtje

Is elektrisch rijden wat voor jou als ondernemer? Om je te helpen bij het vinden van een antwoord op deze vraag, hebben wij de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zelf bepalen of elektrisch leasen bij je past.

Voordelen elektrisch rijden

  1. Auto’s op elektriciteit rijden veel goedkoper dan auto’s op benzine, LPG of diesel. 1 kWh kost ongeveer € 0,18. Met de huidige generatie elektrische auto’s rij je daar zo’n 5 à 6 km mee.
  2. Voor elektrische auto’s betaal je geen wegenbelasting en bpm.
  3. Elektrische auto’s stoten zelf geen CO2 en fijnstof uit. Ze zijn dus minder schadelijk voor het milieu en veroorzaken minder stank. En als de elektriciteit afkomstig is van de duurzame bronnen wind, zon en water, dan rij je volledig uitstootvrij.
  4. Via de Milieu Investeringsaftrek (MIA) kunnen wij het aankoopbedrag van onze elektrische leaseauto’s aftrekken van onze fiscale winst. Dit subsidievoordeel rekenen wij door aan onze elektrische leaserijders.
  5. Soms zijn lagere overheden bereid bij te dragen in de aanschafkosten van elektrische auto’s. Informeer bij je gemeente of provincie naar de regelingen.
  6. Elektrisch rijden draagt bij aan een positieve uitstraling van jouw bedrijf als onderdeel van uw MVO-beleid.

Nadelen elektrisch rijden

  1. De actieradius van elektrische auto’s - de afstand die je met een volledig opgeladen accu kunt afleggen - wordt steeds groter, maar is nog steeds kleiner dan die van brandstofauto’s.
  2. Het opladen van de accu kost meer tijd dan een reguliere tankbeurt.
  3. Er zijn nog weinig oplaadpunten langs de snelwegen te vinden.
  4. Het aantal aanbieders van elektrische auto’s is nog vrij beperkt.

Maak een proefrit


Naast deze voor- en nadelen valt ook het rijgedrag van een elektrische auto niet te vergelijken met een brandstofauto. Wij adviseren onze klanten daarom altijd om eerst een proefrit te maken. Want alleen dan kun je ervaren of elektrisch rijden bij je past.

Offerte elektrisch en conventioneel


Of elektrisch leasen voordeliger is dan conventioneel, hangt af van een groot aantal factoren. Daarom kunnen onze leaseadviseurs voor beide opties een offerte opstellen. Dan zie je precies wat voor jou de beste keuze is.     

Neem contact op met onze leaseadviseurs als je meer wilt weten over elektrisch rijden of een afspraak wilt maken voor een proefrit.

New call-to-action
Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties