Leasefiets: nu eenvoudig regelen via MobiPlan van WagenPlan

25 april 2022
Leasefiets: nu eenvoudig regelen via MobiPlan van WagenPlan

Het is onze ambitie om een totaalaanbieder te zijn van zakelijke mobiliteit. De leasefiets mag dan natuurlijk niet ontbreken. Zeker als je bedenkt dat 60% van het woon-werkverkeer maximaal 15 kilometer is, een afstand die je prima met een (e)-bike of speed pedelec kunt doen, in plaats van met de auto of het OV. Maar welke regels gelden er bij het leasen van een fiets? En hoe zit het met service en onderhoud? In deze blog lees je er meer over.

Leasefiets: aanvulling op individuele mobiliteitsmix

De afgelopen jaren hebben we de nodige stappen gezet om onze klanten een flexibele keuze te bieden voor hun zakelijke kilometers. Zoals bijvoorbeeld via MobiPlan, onze alles-in-een-mobiliteitsoplossing. Via MobiPlan kunnen je medewerkers zelf bepalen welke (combinatie van) vervoersmiddelen ze inzetten voor hun zakelijke reizen. Deze individuele mobiliteitsmix breiden we nu uit met een leasefiets. Omdat een fiets iets heel anders is dan een auto, zijn we in zee gegaan met een gespecialiseerde partner. Zij laten inmiddels ruim 15.000 medewerkers van ruim 900 klanten stressvrij naar hun werk fietsen. 

Kies je leasefiets uit bij de lokale fietswinkels

Een van de doorslaggevende punten om voor deze partner te kiezen, is hun samenwerking met lokale fietsenwinkels in Nederland die je kunt vergelijken met onze samenwerking met lokale dealers voor auto’s. Medewerkers kunnen gewoon bij de aangesloten fietswinkel binnenstappen en hun ideale fiets samenstellen, inclusief accessoires. Dat voelt heel vertrouwd. Ook de verzekering, pechbijstand en het onderhoud zijn goed geregeld. En ze werken met een innovatieve tool waarmee zowel de werkgever als de werknemer en de fietsenwinkel alles eenvoudig kunnen regelen. Verder komt het bedrijf goed uit de bus op prijs en kwaliteit en kun je vrij kiezen uit alle fietsmerken. 

Kortom: vanaf nu kun je bij WagenPlan voordelig en zorgeloos fietsleasen zoals je ook bij onze autolease gewend bent.

Het WagenPlan fietsplan

Onze partner heeft zijn ruime ervaring met fietslease vastgelegd in een overzichtelijk en compleet fietsplan. Kies je hiervoor, dan is alles van A tot Z geregeld:  

 1. Ondersteuning bij de opstart van een fietsplan voor je hele bedrijf.
 2. Organisatie informatiebijeenkomst of kick-off event bij jou op het werk.
 3. Werknemers kunnen hun droomfiets uitkiezen bij de lokale fietswinkel en een flexibel onderhoudsbudget bepalen.
 4. Jij keurt de offerte goed via de online tool of in de FIP-tool.
 5. Het leasecontract gaat officieel van start als de fiets is afgeleverd.
 6. Je volgt eenvoudig je hele leasefietsvloot via de online tool.
 7. Je medewerkers hebben pechbijstand in de hele Benelux.
 8. Na afloop van het contract handelt onze partner de leasing af. De fietser kan de fiets overnemen voor de vooraf vastgestelde restwaarde of kosteloos inleveren bij de fietswinkel. 

Met het fietsplan van WagenPlan weet je zeker dat alles goed is geregeld en heb je er geen omkijken naar!

Wat kost een leasefiets bij toepassing bruto/netto regeling?

Onderstaand voorbeeld geeft een duidelijk beeld van de kosten van een leasefiets bij toepassing van de bruto/netto regeling. Hierbij betaalt de werknemer het leasebedrag zelf en profiteert vervolgens van het bruto/netto voordeel.

Voorbeeld: Elektrische fiets aanschafwaarde inclusief accessoires €2500, leasetermijn 3 jaar.

Kosten werkgever

 • Leasebedrag €98 p/m inclusief verzekering, onderhoud pechbijstand. Dit bedrag wordt maandelijks aan de werkgever gefactureerd.
 • Brutolooninhouding €98 p/m. De werkgever houdt dit bedrag maandelijks in op het loon van de werknemer.

De fietsregeling is hiermee kostenneutraal voor de werkgever.

Kosten werknemer

 • €98 bruto p/m = afhankelijk van de belastingschijf tussen €49 en €59 netto p/m.

Besparing werknemer

Door te fietsen bespaart een medewerker op de kosten voor afschrijving en brandstof van een auto. Deze besparing is vaak hoger dan de netto lasten van de leasefiets. Bovendien rijd je via WagenPlan op de fiets van je dromen en zijn alle randzaken perfect geregeld.

Meer voordelen van de leasefiets

Los van het financiële verhaal, is fietsen natuurlijk ook milieuvriendelijk (geen CO2-uitstoot) en gezond. Bovendien voorkom je de filestress tijdens de spits. Met een leasefiets komen je medewerkers fris op hun werk en kunnen aan het eind van de dag hun hoofd lekker laten leegwaaien. Kortom: fietsen zorgt voor gezondere en ontspannen medewerkers.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een leasefiets? 

Een leasefiets biedt veel voordelen, niet alleen is het financieel aantrekkelijk voor jou en je medewerkers, het is een mooie aanvulling op de individuele mobiliteitsmix van je medewerkers en is ook nog eens gezond. En het milieu vaart er wel bij. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, neem dan contact op met je WagenPlan mobiliteitsadviseur. 

 

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties