Waarom je niet zonder laadpaal op kantoor kunt
Bedrijven die overstappen op een duurzaam wagenpark en hun medewerkers elektrisch laten leasen, kunnen niet zonder voldoende laadpalen op kantoor. Want hoewel de actieradius van elektrische auto’s met de dag groter wordt, zul je onderweg zo af en toe toch moeten laden. En dat kost nog altijd iets meer tijd dan brandstof tanken. Als medewerkers op kantoor bij een zakelijke laadpaal kunnen laden, hoeven ze dat onderweg niet te doen, waardoor ze tijd winnen. En er zijn meer goede redenen om een zakelijke laadpaal op kantoor aan te leggen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.
1. Een laadpaal op kantoor zorgt voor een duurzame uitstraling
Duurzaamheid is voor bedrijven inmiddels een randvoorwaarde bij vrijwel al hun activiteiten. Met een of meer laadpalen bij je kantoor, laat je je klanten en medewerkers zien dat je duurzame zakelijke mobiliteit belangrijk vindt. Daarnaast kan het voor medewerkers die nog niet elektrisch rijden, een aanmoediging zijn om over te stappen op een elektrische (lease)auto.
2. Een zakelijke laadpaal is een service voor je medewerkers
Zoals gezegd scheelt laden op het werk je medewerkers een heleboel tijd. Dit komt niet alleen hun productiviteit ten goede, ze zullen het ook zien als een prettige service van hun werkgever. Zeker als ze anders, als ze thuis geen eigen laadpunt hebben, na hun werk op zoek moeten naar een vrije openbare laadpaal. Met een laadpaal op kantoor vergroot je dus niet alleen de arbeidsproductiviteit, maar ook de arbeidstevredenheid van je medewerkers.
3. Een laadpaal bij je bedrijf is een service voor je klanten
Nu steeds meer mensen elektrisch rijden, zullen ook je klanten en andere bezoekers van je bedrijf steeds vaker in een elektrische auto langskomen. En wat is er fijner voor hun als ze tijdens hun bezoek direct even kunnen laden bij een laadpaal bij jouw kantoor. Dan kunnen ze na hun bezoek weer opgeladen op pad. Dat ze bij jou laden wil overigens niet zeggen dat jij voor hun elektriciteit betaalt, de laadpas zorgt dat alles netjes wordt verrekend.
4. Elektrisch laden op kantoor is financieel interessant door aftrek BTW
Zakelijke kWh’s zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan de kWh’s thuis. Want hoe meer elektriciteit je afneemt, hoe beter de afspraken zijn die je met je energieleverancier kunt maken. Daarnaast kun je als bedrijf de BTW aftrekken. Particulieren hebben deze mogelijkheid niet.
NB. Voor elektriciteit geleverd via het elektriciteitsnet geldt tijdelijk het BTW-tarief van 9% in plaats van 21%. Deze verlaging geldt voor de periode van 1 juli 2022 tot en met 31 december 2022.
5. Een laadpaal op kantoor vergt een relatief lage investering
Inclusief installatie kost een laadpaal gemiddeld tussen de 1000 en 1900 euro. Dit grote prijsverschil komt door de grote variatie aan laadpalen waar je uit kunt kiezen en de vele uitvoeringen en specificaties. Al met al vergt een laadpaal op kantoor dus een relatief lage investering, zeker als je bedenkt dat je het milieu, je medewerkers en je klanten er een goede dienst mee bewijst.
Je kunt een laadpaal natuurlijk ook leasen. Denk daarbij aan een bedrag van rond de 35 euro per maand.
6. Op kantoor laden met 100% groene energie
Alleen op 100% duurzaam opgewekte elektriciteit rijden elektrische auto’s CO2-neutraal. Door met je bedrijf een energiecontract af te sluiten met een leverancier die enkel groene energie levert, dus opgewekt met zon en wind, laden je medewerkers in ieder geval op het werk klimaatneutraal. En heb je zonnepanelen op het dak van het bedrijf liggen, dan kan ook de elektriciteit die daarmee wordt opgewekt, gebruikt worden voor je laadpaal. Veel groener wordt het niet!
Een laadpaal op kantoor is voorwaarde voor een duurzaam wagenpark
Is jouw bedrijf van plan om over te stappen op een duurzaam wagenpark en/of elektrisch leasen, dan kun je niet zonder één of meer laadpalen op kantoor. Wil je meer weten over hoe zo'n duurzaam wagenpark er precies uitziet en hoe je het kunt realiseren? Vraag een persoonlijk advies aan. Onze mobiliteitsexperts helpen je graag op weg! En lees alvast eens het blog met de vier stappen om je wagenpark te verduurzamen.