Auto winterklaar? Rijden maar! 6 tips voor een veilige rit.

15 november 2017
Auto winterklaar? Rijden maar! 6 tips voor een veilige rit.

Koning Winter is in aantocht, dus je auto verdient weer extra aandacht. Met deze 6 tips maak je hem winterklaar en ben je optimaal voorbereid op de meest barre omstandigheden. Let it snow, let it snow, let it snow!

Tip 1. Kouder dan 7 ˚C? Winterbanden eronder!

Een goed stel winterbanden heeft dankzij het diepere profiel en de speciale rubbersamenstelling veel meer grip op de weg. Daardoor heb je niet alleen bij sneeuw en ijzel, maar ook tijdens een winterse bui een aanzienlijk kortere remweg. Zorg wel voor de juiste bandenspanning! Bij extreem weer kun je sneeuwkettingen gebruiken. Deze kunnen bij WagenPlan in de leaseprijs worden meegenomen, maar het is vaak handiger en goedkoper om ze zelf te kopen.

Heb je je zomerbanden nog niet gewisseld dan kun je via deze link makkelijk een afspraak maken bij een van onze partners.

Tip 2. Antivries voor rubbers en sloten

Erg onhandig: je wilt weg en je autodeur is vastgevroren. Om te voorkomen dat de boel bevriest, kun je er een beetje vaseline of talkpoeder op je deurrubbers smeren zodat er geen vocht tussen kan komen. En WD40 is het wondermiddel voor je sloten. Spuit nu alvast een beetje van deze spray in je sloten (vergeet de achterklep niet!) en je staat nooit voor een gesloten deur.

Tip 3. Schone ruiten, anders niet op pad

Aardedonker, neerslag, tegenliggers met felle koplampen, bevroren ruiten: het recept voor ongelukken. Ga dus altijd op pad met schone ruiten. Bevroren ruiten ontdooi je gemakkelijk met een spuitbus met ruitenontdooier. Maar ook een ouderwetse ijskrabber klaart de klus. En zorg voor een vol reservoir vorstbestendige ruitenwisservloeistof en goede ruitenwissers, dan heb je altijd zicht.

Tip 4. Sloten, deuren en handrem ontdooien

Bevroren sloten ontdooi je met slotontdooier, een zakje warm water of föhn om de sloten te verwarmen.

  • Een vastgevroren deur open je door de deur bij de raamsponning goed aan te drukken zodat het ijs breekt. Als dit niet werkt kun je een zakje warm water of een föhn gebruiken (niet op de ramen!).
  • Een bevroren handrem trek je extra strak aan zodat het ijs in de kabel breekt. Je kunt de auto ook 15 minuten stationair laten draaien, dan ontdooit de handremkabel vanzelf.

Tip 5. Stel een setje winterspullen samen

Het kan je natuurlijk overkomen dat je met pech langs de weg komt te staan. Dat is op zichzelf al heel vervelend en in de kou en donker wordt dat er niet beter op. Zorg dat je daarom een handig setje winterspullen standaard in je auto hebt liggen:

  • Een warme deken of jas. Denk ook aan je medepassagiers
  • Water en wat te eten
  • Zaklamp
  • (werk)handschoenen

Tip 6. Heb je pech? Bel ons!

WagenPlan-rijders kunnen ons bij pech altijd bellen via Eurocross 0031 55 579 8211. Bij een ongeval geldt in ruim vijftig Europese landen 112 als het nationale alarmnummer. In deze landen kan de beller, naast de landstaal, in het Engels en soms ook in het Frans zijn verhaal doen.
 

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties