Verlaag het brandstofverbruik van je PHEV met deze 3 tips

31 augustus 2016
Verlaag het brandstofverbruik van je PHEV met deze 3 tips

Een hybride rendeert maximaal als je zo min mogelijk kilometers op de conventionele motor rijdt. Om de verbruikskosten te drukken is bewust rij- en laadgedrag daarom erg belangrijk. Hier een aantal tips over hoe jij als werkgever daaraan bij kunt dragen.

Tips om de bewustwording van PHEV-rijders te vergoten

1. Geef medewerkers inzicht in hun verbruikskosten 

Houd je medewerker op de hoogte van de verbruikskosten van zijn PHEV. Dat kan heel eenvoudig via de gegevens van de laad- en brandstofpas. Maar zet die gegevens wel af tegen een benchmark, bijvoorbeeld het normgebruik van de fabrikant of beter nog, een werkelijk gerealiseerd verbruikcijfer. 

Het mooie is dat een PHEV-rijder zelf veel invloed heeft op het verbruik en de kosten. Bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van de laadlocaties op het werk, meer elektrisch te rijden en gebruik te maken van goedkope laad- en tanklocaties kan hij behoorlijk besparen. 

Kijk wel of het passend is om PHEV-rijders te monitoren als je dat bij andere auto’s van de zaak niet doet. 

2. Stimuleer het nieuwe rijden

Een hele eenvoudige, kostenbesparende maatregel is sturen op het nieuwe rijden. Je bespaart er al snel 10% op je brandstofkosten mee. Lees hier meer over in onze blogpost over het nieuwe rijden

3. Laat PHEV-rijders een wedstrijdje zuinig rijden doen 

Een berijder heeft grote invloed op het brandstofverbruik (tot wel 20%!). Voor een PHEV-berijder is dat nog meer. Het delen van verbruikscijfers onder werknemers blijkt een positief effect op het energieverbruik te hebben: we doen nu eenmaal graag ‘wedstrijdjes’. Een site die je hiervoor kunt gebruiken is www.gtchallenge.nl. Maar als je even googlet vind je er meer.

Wat jij als werkgever verder kunt doen

Het begint er natuurlijk mee dat je als werkgever voldoende laadpalen op de werklocatie hebt staan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld als bedrijf deelnemen aan het online programma van E-driver. Hierbij staan meten, trainen en motiveren van de medewerkers centraal. De verkeersveiligheid groep biedt een Schade en Brandstof Combinatietraining aan waarin veiligheid en besparing centraal staan.

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties