Waarom Shortlease vaak een beter alternatief is voor huren

5 mei 2017
Waarom Shortlease vaak een beter alternatief is voor huren

Flexibel zijn is steeds meer de norm: ook op het gebied van mobiliteit. Je wilt nu de beschikking hebben over een auto. Maar is dat over een jaar ook nog wel het geval? Of je hebt iemand tijdelijk in dienst en wilt hem of haar wel de beschikking over een auto geven. Je kunt dan huren of gebruik maken van shortlease. Wanneer is het nu voordeliger om te huren of om te leasen via shortlease?

Wat is shortlease?

Om een goede vergelijking tussen huren of shortlease te maken is het handig om te weten wat shortlease precies inhoudt. Shortlease onderscheidt zich van ‘gewoon’ leasen doordat je een auto slechts voor korte termijn leased. Dit biedt uitkomst als je slechts voor korte duur een (extra) auto nodig hebt. Een short leasecontract is een combinatie tussen een huurovereenkomst en een leasecontract. Je hebt de gunstige tarieven van een leasecontract en nagenoeg dezelfde flexibiliteit van een huurauto. Dat wil zeggen, als je zeker weet dat je langer dan drie maanden wilt beschikken over een auto. Net als bij langdurig leasen betaal je een vast bedrag per maand.

Voordelen van shortlease

Kort samengevat biedt shortlease je de volgende voordelen:

 -Flexibiliteit voor uw organisatie,
-Een vast leasebedrag per maand
-Geen inleverkosten

Voor bedrijven biedt shortlease ook nog een aantal interessante voordelen:

1. Nieuwe auto’s uitproberen

Twijfel je over een bepaald merk of type auto? Wil je zeker weten of Hybride of Elektrisch bij je past? Met een shortlease contract kun je deze auto uitproberen voordat je een langetermijncontract aangaat.

2. Flexibel wagenpark

Shortlease stelt je als bedrijf in de gelegenheid het wagenpark flexibel in te richten. Wanneer je bedrijf groeit of juist krimpt, is het fijn om niet vast te zitten aan langlopende contracten. Ook wanneer je bijvoorbeeld seizoensgebonden behoefte hebt aan een extra bedrijfsauto.

3. Bij een contract voor bepaalde tijd

Neem je een nieuwe medewerker aan dan biedt je hem of haar waarschijnlijk een contract voor bepaalde tijd aan. Je wilt dan nog niet vastzitten aan een langlopend leasecontract. In dat geval is een shortlease contract logisch keuze.

Wanneer is huren interessant?

Met bovenstaande informatie in je achterhoofd ontstaat de vraag: wanneer kan je dan het best voor huren kiezen?

In feite is de periode dat je wilt beschikken over een auto van doorslaggevend belang. Heb je een auto nodig voor enkele dagen, bijvoorbeeld voor een tijdelijk klus of als vervangend vervoer dan is huren absoluut de meest logische optie.

Heb je een auto nodig voor een periode tussen de 3 en 12 maanden dan is shortlease de meest voor de hand liggende oplossing.

Wil je meer weten over shortlease neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze mobiliteitsadviseurs.

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties