Kosten besparen op je wagenpark? Aan deze knoppen kun je draaien

15 april 2020
Kosten besparen op je wagenpark? Aan deze knoppen kun je draaien

De verstrekkende maatregelen ter bestrijding van COVID-19 hebben een grote economische impact. Om het hoofd boven water te houden zijn veel bedrijven genoodzaakt om kosten te besparen. Graag willen wij onze klanten daarbij helpen. In deze blog vind je daarom 3 tips om (tijdelijk) op je wagenpark te besparen. 

Vanzelfsprekend houden wij bij al onze adviezen rekening met de regels omtrent de veiligheid en gezondheid van mens en maatschappij in het kader van COVID-19.   

Drie tips om op je wagenpark te besparen

1. Verlengen leasecontract in plaats van nieuw contract

De meeste bedrijven vervangen jaarlijks ongeveer een kwart van hun wagenpark. Het is de vraag of het op dit moment wel verstandig is om je voor drie tot vijf jaar vast te leggen. In plaats van een nieuw contract af te sluiten kun je ook een bestaand contract verlengen. Je legt je daarbij voor een kortere periode vast waardoor je veel flexibeler bent.

Een leasecontract verlengen kan bij WagenPlan al vanaf 3 maanden; je blijft dan hetzelfde maandbedrag betalen. Bij een verlenging vanaf 12 maanden valt het leasetarief meestal lager uit. Is dat het geval, dan krijg je eenmalig het verschil tussen het oude en nieuwe leasetarief gecrediteerd voor de maanden welke reeds gefactureerd zijn. Bovendien heb je zo geen last van de oplopende levertijden van nieuwe auto’s. 

Laat het ons weten als je één of meerdere contracten wilt verlengen. Wij stellen graag volledig vrijblijvend een offerte op.

2. Kies voor Second Drive leaseauto’s in je wagenpark

Naast het verlengen van bestaande leasecontracten, kun je ook kosten besparen door even geen nieuwe leaseauto’s te bestellen. Lease in plaats daarvan een occasion bij WagenPlan. Dat kan zowel zakelijk als privé. Deze Second Drive auto’s zijn goed onderhouden ex-leaseauto’s, rechtstreeks van de eerste eigenaar. Hiermee rij je direct weg, voor een extra scherp maandbedrag. En door de korte looptijd van Second Drive leasecontracten biedt Second Drive extra flexibiliteit.

3. Bespaar op brandstofkosten

Afhankelijk van waar er getankt wordt, kan er wel 15 cent per liter op de brandstofkosten voor diesel en benzine bespaart worden. Vooral langs de snelweg betaal je de hoofdprijs. Ook premium benzine en diesel is vaak een stuk duurder dan reguliere brandstof. Met een gemiddeld wagenpark van 15 auto’s kun je dan al zo’n 4.375 euro per jaar besparen.*

* Uitgaande van 35.000 km per auto per jaar, een verbruik van 1:18 en een prijsverschil van 15 cent per liter. 

Zo kun je de kosten beperken van benzine en diesel:  

  • Zet tanken langs de snelweg uit op de tankkaart
  • Sluit premium brandstoffen op de tankkaart uit

Onze ervaring is dat sturen op lokale pompstations en geen premium brandstoffen, de makkelijkste oplossing is, zowel voor de werkgever als voor de werknemer.  

Kosten beperken van elektrisch laden

Ook bij elektrische auto’s moet je hierover nadenken. Laden langs de snelweg is een stuk duurder dan bij de publieke laadpaal in de wijk. Terwijl een kWh bij de laadpaal op je oprit verreweg het voordeligst is. Wil je meer weten over de kosten van elektrisch laden thuis en onderweg, ga dan naar ons dossier zakelijk elektrisch leasen.

Voordelige verrekening brandstofkosten vanaf 1 mei

Omdat veel mensen vanuit huis werken nemen de brandstofkosten af. Om onze klanten tegemoet te komen hebben we besloten de brandstofvoorschotten vanaf 1 mei per maand te gaan verrekenen, zodat ze teveel betaalde brandstofkosten sneller terugkrijgen. Deze wijziging geldt voor 3 maanden. Klanten die geen gebruik willen maken van deze mogelijkheid, kunnen contact opnemen met hun accountmanager.

Meer weten over deze mogelijke besparingen?

Wil je meer weten over deze besparingsmogelijkheden of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de beste oplossing voor je organisatie. 

Bel (055) 579 8444, stuur een mail naar info@wagenplan.nl of neem contact op met je persoonlijke leaseadviseur.

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties