Elektrisch rijden in de praktijk: Heike Gaasbeek van Lievense

13 september 2019
Elektrisch rijden in de praktijk: Heike Gaasbeek van Lievense

Advies- en ingenieursbureau Lievense veranderde een tijd geleden het leasebeleid. Hierdoor is voor medewerkers van Lievense elektrisch leasen nu mogelijk. Heike Gaasbeek, senior adviseur duurzaamheid, rijdt sinds september ook met een elektrische auto.

“Mijn ervaringen met elektrisch rijden zijn tot nu toe heel positief!”

Duurzame mobiliteit

Als senior adviseur duurzaamheid helpt Heike opdrachtgevers met het concreet maken van duurzaamheid in hun projecten. Mobiliteit is verantwoordelijk voor een groot aandeel van de totale CO2 uitstoot binnen een bedrijf. “Ik denk dat daar heel veel winst te behalen is.”

Actieradius

Net als veel mensen, schrok ook Heike van de actieradius van 200 kilometer: “Lukt het mij om van A naar B te komen? En hoe ga je het allemaal doen op vakantie?” In de praktijk blijkt het allemaal prima te gaan. “Ik sta een tot twee keer per maand te laden bij een tankstation langs de snelweg. Voor de rest kan ik prima laden bij klanten, thuis of op mijn werk.”

Tips van Heike

  • Moet je een lange rit maken? Plan deze van te voren. Kijk of er op je bestemming een laadpaal staat.
  • Verander je mindset. Kijk niet naar wat er allemaal niet kan. Kijk naar wat wel kan en dan zal je merken dat het eigenlijk prima te doen is.

In onderstaande video vertelt Heike waarom zij koos voor elektrisch leasen en wat haar ervaring is.

 

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties