Is de grens van de laadcapaciteit bij jouw bedrijf bijna bereikt?

4 april 2022
Is de grens van de laadcapaciteit bij jouw bedrijf bijna bereikt?

Veel bedrijven bieden hun medewerkers en bezoekers de mogelijkheid om op het werk te laden. Door de populariteit van elektrisch rijden, komt het echter regelmatig voor dat de capaciteit van de netaansluiting onvoldoende is waardoor er overbelasting kan ontstaan of storingen optreden bij de laadpunten. Erg onhandig als je net een afspraak buiten de deur hebt waarvoor een volle accu noodzakelijk is. Maxem, een van onze partners, biedt een oplossing voor dit probleem waarmee je de laadcapaciteit beter kunt managen en bovendien een aanzienlijke kostenbesparing realiseert.

Samenwerken met de besten

Wij verbinden onze klanten graag met betrouwbare partners. Partners die iets kunnen toevoegen aan onze dienstverlening. Maxem Energy Solutions B.V. is zo’n partner die wij van harte aanbevelen voor het managen van de laadinfrastructuur van je bedrijf.

Maxem’s missie is een 100% duurzame toekomst door energieverbruik af te stemmen op het aanbod van duurzame energie. Hun oplossing, Maxem PRO, bestuurt actief het energieverbruik van alle bedrijfslaadpunten op basis van de beschikbare capaciteit in het pand en van de netaansluiting.

Voorkom verzwaring van de hoofdaansluiting

Laden op het werk is niet alleen praktisch, het is ook heel aantrekkelijk vanwege de elektriciteitskosten die tot wel drie keer lager zijn dan thuis. Daarnaast zijn laadpunten een mooie extra service voor klanten en andere bezoekers. Kortom: zeker voor bedrijven die hun medewerkers elektrisch laten leasen, is het een goed idee om een aantal laadpunten op kantoor te installeren.

Wat veel bedrijven zich niet realiseren, is dat ze voor het extra stroomverbruik van al die laadpunten al snel een verzwaring van de hoofdaansluiting op het elektriciteitsnet nodig hebben. Dit gaat gepaard met aanzienlijk hogere jaarlijkse vastrechtkosten (tot ruim €18.000 bij 20 laadpunten in 5 jaar). Het goede nieuws is dat dit met Maxem PRO kan worden voorkomen.

Load balancing en Maxem PRO: zo werkt het

Maxem PRO werkt volgens het principe van ‘dynamic load balancing’: het systeem regelt continu een zo optimaal mogelijk energieverbruik van de laadpunten op basis van de beschikbare capaciteit in het pand. Bij zware belasting wordt het laden vertraagd, bij lage belasting juist versneld. Zo profiteer je maximaal van de capaciteit van de bestaande hoofdaansluiting en voorkom je de aanzienlijk hogere vastrechtkosten van een zwaardere aansluiting. Het komt zelfs voor dat bedrijven dankzij de load balancing, de capaciteit van hun bestaande netaansluiting kunnen verlagen.

Gebruikmaken van Maxem PRO in combinatie met het online platform Maxem Energy Cloud betekent daarnaast:

  • Online management van de laadpunten op jouw bedrijf
  • Onderhoud op afstand
  • Ondersteuning van openbare laadpassen
  • Transactiebeheer & verrekening van laadtransacties.

En Maxem kan nog veel meer

Naast de laadpunten kunnen bedrijven met Maxem PRO en Maxem Energy Cloud eenvoudig hun volledige energie-infrastructuur organiseren en beheren. Dus ook de energiestromen van eventuele zonnepanelen, warmtepompen, batterij-opslag, etc. En hierdoor Smart Charging en Laden op de Zon faciliteren. Zo biedt Maxem de mogelijkheid om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van duurzame energie.

Geïnteresseerd in Maxem PRO of Maxem Energy Cloud?

Zoals gezegd: wij brengen onze klanten graag in contact met partners die iets kunnen bijdragen aan onze klanten. Ben je geïnteresseerd in de diensten van Maxem, stuur dan een mail naar daniel@wagenplan.nl. Dan breng ik je zo snel mogelijk in contact met de juiste persoon bij Maxem.

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties