CO2 neutraal wagenpark? Makkelijker dan je denkt!

19 juli 2016
CO2 neutraal wagenpark? Makkelijker dan je denkt!

De auto, onze heilige koe. Bron van gemak en vooruitgang – maar ook van vervuiling en milieuproblemen. Het is de ongemakkelijke waarheid. Een realiteit die zich echter verrassend eenvoudig laat beïnvloeden. 

Natuurlijke boosdoener

Koolstofdioxide (CO2) is waar het grotendeels om draait in deze milieuproblematiek. Het reuk- en kleurloze gas is iets wat van nature voorkomt op onze planeet. Mensen en dieren ademen het uit, en planten zetten het om in zuurstof. So far so good.

Maar met de komst van onder andere de industrie, transport en verkeer is die van nature evenwichtige balans doorgeslagen. En niet in het voordeel van onze planeet. De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor dusdanig veel koolstofdioxine, dat dit kan leiden tot een versterkt broeikaseffect. Met alle gevolgen voor onze leefomgeving van dien.

Reduceren CO2 uitstoot auto’s

Alle reden dus om niet lichtzinnig tegen het CO2-probleem aan te kijken. Maar hoe kun je je verantwoordelijkheid nemen en de schadelijke gevolgen van je mobiliteitspatroon reduceren? Dat is eenvoudiger dan je misschien denkt!

Het begint met bewustwording van de noodzaak tot verandering, gevolgd door het kritisch kijken in hoeverre mobiliteit altijd nodig is. Kan die afspraak misschien ook via Skype verlopen? Hebben medewerkers echt een auto nodig om naar hun werk te komen? Een 

e-bike of e-scooter kan wellicht een alternatief zijn. Net als een zakelijke deelauto (voor meerdere medewerkers beschikbaar). Die is dan het liefst elektrisch zodat de CO2-uitstoot nul is.

Financieel aantrekkelijk

Dat geldt natuurlijk ook voor het wagenpark als geheel. Hoe is het trouwens gesteld met de CO2-uitstoot van uw wagenpark? Kiezen jullie bewust voor energie zuinige auto’s? 

En kijken jullie al naar alternatieve brandstoffen? Overwegen jullie misschien elektrische auto’s? In dit kader is het handig om te weten dat elektrische auto’s niet alleen veel minder belastend voor het milieu zijn, maar ook financieel aantrekkelijke voordelen kennen.

Compenseren CO2 uitstoot

Het voorkomen en terugdringen van CO2-uitstoot is dus gemakkelijker dan het lijkt. Een geheel CO2-neutraal wagenpark is echter een grote stap verder. Daarom compenseren we als Wagenplan de CO2-uitstoot van al onze klanten. Door te investeren in duurzame energie bijvoorbeeld en in energiebesparingsprojecten zoals een windmolenpark.

Tevens leveren we ieder jaar een overzicht aan onze klanten van de Co2 uitstoot van hun wagenpark. Daarmee hebben ze inzicht in de CO2 uitstoot van de auto’s die bij Wagenplan geleased worden. Hier kun je meer lezen over hoe we de compensatie van CO2 uitstoot aanpakken.

Kortom, voorkomen, reduceren en compenseren. Dat is de aanpak. Zo blijven we samen duurzaam mobiel!

Wil je meer weten over CO2-compensatie of advies over hoe je zelf de CO2-uitstoot van je wagenpark kunt verlagen. Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties