Zo profiteer je nog steeds van de lage bijtelling

27 februari 2017
Zo profiteer je nog steeds van de lage bijtelling

Mag je nu een nieuwe lease auto uitzoeken? Dan ben je ongetwijfeld niet blij met de recente veranderingen in het belastingstelsel, waardoor je de laatste jaren steeds meer bijtelling betaalt. Tegenwoordig heb je alleen nog voordeel bij volledig elektrische of waterstofauto’s. En daarmee lijkt het aanschaffen van een privé auto opeens aantrekkelijker te zijn. Voordat je de autocatalogus echter openslaat: er zijn manieren om nog steeds gunstig te leasen. Met deze twee mogelijkheden kan je toch profiteren van het lage bijtellingspercentage.

1. Kies een auto die in 2019 of daarvoor geregistreerd is

Lage bijtelling geldt altijd 5 jaar nadat de auto op kenteken is gezet. Wanneer je een jong gebruikte elektrische auto koopt van 1 jaar oud dan kan je nog 4 jaar profiteren van de lage bijtelling van 4%. Als je een auto kiest die op of voor 31 december 2019 geregistreerd is, geldt nog steeds de oude bijtelling. Lease auto’s die voor 1-1-2020 op naam zijn gezet vallen namelijk nog onder de oude bijtellingsregeling. 

Accessoires

Enig nadeel aan deze optie is dat de auto al een paar maanden oud is en je de auto niet geheel zelf kunt configureren. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen aanpassingen meer kunt doen. Je kunt accessoires toevoegen die door de dealer uitgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een trekhaak of andere velgen. Over het algemeen is dit zelfs voordeliger en vaak kun je deze ook uit onderhandelen met de dealer. 

Is je interesse gewekt? Laat je informeren door onze adviseurs via: (055) 579 82 23 of mail naar info@wagenplan.nl

2. Neem een jong gebruikte leaseauto

De tweede optie om te profiteren van een aantrekkelijke bijtelling zijn jong gebruikte leaseauto’s die bij de leasemaatschappij of bij je werkgever nog in de pool zitten. Dit zijn leaseauto’s die om verschillende redenen zijn teruggekeerd, bijvoorbeeld vanwege faillissement of korte contracten. 

Lage bijtelling

Vanwege overgangsregelingen geld voor deze auto’s het bijtellingspercentage van het moment dat deze op naam zijn gezet. Ondanks dat deze auto’s al enige kilometers afgelegd hebben, is het gebruiken ervan dus voordelig. Hoe laag precies hangt af van het type auto en wanneer deze geregistreerd is. Dit maakt deze auto’s aantrekkelijk om te gebruiken.

Kortom, er zijn nog mogelijkheden om te profiteren van de oude en gunstigere bijtellingsregeling. Wil je er meer over weten? Bel of mail gerust met een van onze lease adviseurs.

 

Deel dit bericht:

Auteur: WagenPlan

Reacties